Malta

MALTALISSABON 2018

Malta met Christabelle naar Songfestival

In Malta hebben de inwoners vandaag hun inzending voor het komende Eurovisiesongfestival gekozen. Op het einde van de lange avond ging Christabelle met de zege aan de haal. De Maltese inzending van dit jaar heet Taboo.

Tijdens Malta Eurovision Song Contest 2018 mochten zowel de vakjury als de televisiekijker voor elk de helft van de punten zorgen. Zestien kandidaten streden om het ticket naar Lissabon. Dit is de uitslag:

[table “468” could not be loaded /]

Onder de deelnemers weer heel wat artiesten die al verschillende keren deelnamen aan de voorronde. Deborah C maakte zich zo klaar voor haar zevende deelname op rij en winnares Christabelle haalde het bij haar vierde poging. De muzieksector in Malta is vrij klein, waardoor steeds dezelfde artiesten opduiken in de nationale voorronde. Een van de zestien deelnemers stond trouwens al op het Songfestival: Richard Micallef  maakte in 2014 deel uit van de groep Firelight.

Deze nieuwe kandidate moet proberen om in Lissabon de finale te halen. Claudia Faniello, die ettelijke keren had deelgenomen aan deze voorronde, strandde in Kiev vorig jaar in de halve finale. Malta haalde in 2013 de laatste keer de top tien van de liedjeswedstrijd.

Taboo:

play

Advertentie