Malta

MALTA

Malta: Sarah Bonnici stopt ‘Loop’ in nieuw jasje

De meeste liedjes voor het komende Songfestival zijn bekend en dat betekent dat sommige landen nog op de valreep met een gewijzigde versie op de proppen komen. Malta stelt wederom niet teleur en stelt vandaag de nieuwe versie van Loop voor.

Sarah Bonnici (foto) won begin februari de Maltese preselectie en besloot in overleg met de omroep de song nog wat te pimpen. Dat is zeker niet voor het eerst en het gaat ook, naar Maltese normen, niet heel ver; in het verleden werd nog geregeld van nummer gewisseld.

Dat is evenwel niet aan de orde dit jaar. De zangeres zal in Malmö nog steeds Loop brengen, maar wel in een aangepaste versie. Oordeel hieronder zelf met de twee versies, eerst de ‘oude’ uit de voorronde en dan de nieuwe die we in mei zullen terug horen.

play
play

Malta werd ingeloot om deel te nemen aan de eerste helft van de tweede halve finale, op donderdag 9 mei. Ook België en Nederland komen die avond aan bod.

Malta op het Songfestival

Malta neemt sinds 1971 deel aan het Songfestival, met een pauze tussen 1975 en 1991. Het land won nog nooit. In 2002 en 2005 behaalde het land zijn beste resultaat tot hiertoe: een 2e plek in de finale met respectievelijk 7th Wonder van Ira Losco en Angel van Chiara.

Op het Songfestival 2023 in Liverpool werd Malta vertegenwoordigd door The Busker. Dance (Our Own Party) eindigde 15e en laatste in de 1e halve finale.

Schrijf je in voor onze Songfestival.be-quiz en win concerttickets voor Franse Songfestivalkanidaat Slimane! Alle info vind je in onderstaand artikel:

Advertentie