Malta

MALTA

Malta wisselt van lied, Emma Muscat zingt nu ‘I Am What I Am’

Plottwist in Malta. Net als in 2016 zal het liedje dat geselecteerd werd via de nationale voorronde niet gebracht worden op het Songfestival. Vertegenwoordigster Emma Muscat en haar team hebben besloten om een nieuwe single in te sturen. De Maltese inzending is nu I Am What I Am getiteld.

De voorronde Malta Eurovision Song Contest winnen met je liedje, maar uiteindelijk een ander nummer kiezen. Ira Losco deed het al in 2016 (van Chameleon naar Walk On Water) en Emma Muscat doet dit jaar hetzelfde. Het publiek gaf haar nummer Out of Sight de meeste punten tijdens de voorronde. Toch zal het nieuwe single I Am What I Am zijn die we in mei te horen krijgen.

Volgens de regels

Muscat respecteert met deze songwissel de regels van de Maltese preselectie. Het is namelijk niet verplicht om met je winnende liedje effectief deel te nemen aan het Eurovisiesongfestival. De reacties op Out of Sight waren niet denderend. Misschien heeft dat meegespeeld om van liedje te veranderen. Hoewel het regelement het toelaat, is het een bizarre keuze om je lied in te ruilen. Want zo worden de Maltezers, die nota bene voor een liedje gestemd hebben, buitenspel gezet. In 2016 was er dan ook de nodige kritiek op de wissel.

Beluister de nieuwe inzending van Malta:

play

 

Advertentie