Nederland

NEDERLANDMALMO 2024

Nederland maakt deelnemer Songfestival 2024 bekend op 11 december

Maandag 11 december kennen we de artiest die Nederland zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Malmö. Vrijdagmiddag maakte omroep AVROTROS bekend dat de aankondiging op korte termijn zal plaatsvinden. Ook gaf de omroep een kijkje achter de schermen van het selectieproces.

Via Instagram werd een video gepubliceerd waarin de selectiecommissie een kijkje achter de schermen geeft van het selectieproces. Aan het einde van de video is de datum van de aankondiging van de Nederlandse Songfestivaldeelnemer te zien. De video is ook via YouTube te bekijken, met Engelstalige ondertiteling.

Transparantie

In de video zijn de verschillende leden van de selectiecommissie aan het woord en nemen ze ons mee in de procedure. Zo weten we dat in de eerste ronde naar alle ingezonden nummers is geluisterd en hierna een eerste selectie is gemaakt. Pas in de tweede ronde kwam de commissie bij elkaar en werd er een top vijf samengesteld. In de laatste ronde werden de overgebleven artiesten uitgenodigd voor een live uitvoering. Tenslotte werd de definitieve keuze gemaakt. Die zal op 11 december dus naar buiten worden gebracht.

AVROTROS biedt dit jaar dus meer transparantie richting het keuzemoment, na de controverse over de keuze voor Mia & Dion afgelopen editie.

Geruchten

Er komt dus een einde aan de vele geruchten van de afgelopen periode. We brachten al de interesse van verschillende Nederlandse artiesten in een deelname aan het Songfestival van aankomend jaar.

YouTuber Acid kondigde Joost Klein als vertegenwoordiger van onze noorderburen aan, Radio 538 had uit zeer betrouwbare bron vernomen dat Ilse DeLange, Karsu of Numidia naar Zweden zal afreizen.

Advertentie