Nederland

NEDERLANDMALMO 2024

Nederlandse kandidaat voor Songfestival 2024: Karsu, Numidia of Ilse DeLange?

Radio 538 heeft tijdens de ochtendshow enige opwinding veroorzaakt door de mogelijke kandidaten voor de Nederlandse inzending van het Eurovisiesongfestival 2024 te onthullen. Uit ‘zeer betrouwbare bron’ heeft de zender gemeld dat het een spannende strijd zou zijn tussen drie getalenteerde artiesten, Karsu, Numidia en Ilse DeLange. RTL meldt nu dat het management van Ilse ontkent.

Deze aankondiging deed flink wat stof opwaaien, aangezien het gerucht gaat dat de drie zangeressen afgelopen vrijdag live voor de selectiecommissie hebben opgetreden. Dit optreden diende om mogelijke teleurstellingen, vergelijkbaar met eerdere liveoptredens tijdens het Songfestival, te voorkomen. Al is van alle drie de vrouwen geweten dat ze zeer goed kunnen zingen. Ilse stond al op het podium van de liedjeswedstrijd en werd er tweede, samen met Waylon als The Common Linnets. In 2019 was ze coach van Duncan Laurence. Karsu en Numidia deden beide al mee aan Beste Zangers in Nederland.

‘100% zeker niet’

Ilse DeLange, een naam die direct na haar vermelding op de radio-uitzending veel aandacht trok, heeft echter via haar management laten weten dat ze dit jaar niet de Nederlandse vertegenwoordiger zal zijn. ‘Ilse wordt elk jaar genoemd als mogelijke deelnemer sinds haar deelname,’ zo verklaarde haar management, ‘maar met 100% zekerheid kan ik zeggen dat Ilse dit jaar niet meedoet.’

Numidia heeft haar Songfestivallied samen met Douwe Bob geschreven, die zelf in 2016 kandidaat was en ook nu weer een lied zou indienen. Net zoals veel andere geïnteresseerden. Joost Klein onder andere, van wie eerder door YouTuber Acid beweerd werd dat hij de Nederlandse kandidaat voor 2024 zou zijn. Ook Anouk zou, na een eerste deelname in 2013, opnieuw deel willen nemen hebben, maar kon de release van haar nieuwe album niet uitstellen.

Deelname in gevaar

Voor zowel Numidia als Karsu zou dit hun eerste deelname aan het Eurovisiesongfestival betekenen. Al meldde RTL eerder al dat ‘de Songfestivaldeelname van Numidia in gevaar zou komen wegens deelname aan Beste Zangers Live op 10 mei’, midden in de Songfestivalperiode dus.

De onthulling van de definitieve Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival 2024 staat nog in de wacht. Jacqueline Govaert, een van de muziekkenners in de Songfestivalcommissie, had al wat hints laten vallen voor de Nederlandse vertegenwoordiging. Ze zal meebeslissen over wie Nederland zal vertegenwoordigen in Zweden en liet weten ‘er een zeer goed gevoel bij te hebben’.

Het blijft dus nog even een kwestie van afwachten en speculeren wie van deze getalenteerde artiesten Nederland zal vertegenwoordigen op een van ’s werelds grootste muziekevenementen, het Eurovisiesongfestival. De bekendmaking zou mogelijk in december kunnen komen.

Beluister hieronder het betreffende fragment uit de ochtendshow van Radio 538.

Advertentie