Noorwegen

NOORWEGENTURIJN 2022

Deelnemers Noorse ‘Melodi Grand Prix 2022’ bekend

De Noorse omroep NRK heeft de deelnemende artiesten bekendgemaakt die in nationale voorronde Melodi Grand Prix strijden om het ticket naar het Eurovisiesongfestival in Turijn. Ook de liedjes zijn al te beluisteren op Spotify (zie onderaan artikel). De wedstrijd start komende zaterdag.

Zestien artiesten zullen het onder elkaar uitvechten in vier halve finales, telkens zonder publiek. Daarnaast hebben vijf artiesten van de organiserende omroep meteen een ticket voor de finale gekregen. Zij zullen in elk van de vijf shows vóór de finale een voor een hun lied voorstellen. Vijf shows, want behalve de vier halve finales volgt nog een herkansingsronde, zoals in 2021 ingevoerd werd.

Finale zonder publiek?

Uit iedere halve finale kiest het publiek één lied dat meteen naar de finale mag. De drie resterende artiesten nemen het samen met alle andere artiesten die hun halve finale niet wisten te winnen tegen elkaar op op maandag 7 februari. Vier van hen mogen in de herkansingsronde een laatste keer proberen de finale te bereiken, het publiek mag één inzending kiezen. Of de finale op zaterdag 19 februari met publiek afgewerkt zal worden, is nog afwachten.

Oude bekenden

Onder de deelnemers zijn een aantal oude bekenden terug te vinden. Elsie Bay schreef voor MGP 2021 het lied Witch Woods en schreef ook voor de komende editie het lied van Oda Gondrosen (HF 3). Mira Craig schreef in 2008 het lied dat Noorwegen naar het Songfestival in Servië stuurde en er vijfde werd. Ze werkte al met onder andere Snoop Dogg samen. Frode Vassel verzorgde op het Songfestival al de achtergrondzang voor JOWST (2017), Alexander Rybak (2018) en KEiiNO (2019). Christian Ingebrigtsen schreef al één liedje voor de Finse voorronde en zeven voor de Noorse, waaronder Attention van Ulrikke.

Bekijk hieronder de volledige deelnemerslijst.

Meteen gekwalificeerd voor de finale:

 1. Anna-Lisa Kumoji
 2. Christian Ingebrigtsen
 3. Elsie Bay
 4. NorthKid
 5. Subwoolfer

1ste halve finale:

 1. Mira Craig
 2. Frode Vassel
 3. TrollfesT
 4. Eline Noelia

2e halve finale:

 1. Lily Löwe
 2. Steffen Jakobsen
 3. Farida
 4. Daniel Lukas

3e halve finale:

 1. Mari Bølla
 2. Oda Gondrosen
 3. Sturla
 4. VILDE

4e halve finale:

 1. Alexandra Joner
 2. Maria Mohn
 3. Kim Wigaard
 4. Sofie Fjellvang

Advertentie