Noorwegen

NOORWEGENMALMO 2024

Finale preselectie Noorwegen op 3 februari

Nieuws uit Noorwegen! Ook in aanloop naar het Eurovisiesongfestival van 2024 zal Melodi Grand Prix weer als preselectie dienen. De datum die je voor de finale mag noteren, is zaterdag 3 februari.

Het Noorse delegatiehoofd, Stig Karlsen, vertelde in oktober tijdens een gesprek met de Noorse tak van OGAE meer over het verloop van de preselectie. In totaal zien we vier shows: drie halve finales en een finale. De Noorse omroep NRK deelt nu de volledige plannen.

Data halve finales en finale

Op zaterdag 13 januari wordt gestart met een eerste halve finale. Ook op 20 januari en 27 januari zullen halve finales plaatsvinden. Locatie is de NRK studio in Oslo. Daarmee keert de preselectie terug naar de locatie waar in 1960 Melodi Grand Prix voor het eerst plaatsvond.

Tijdens deze halve finales zullen zes deelnemers per halve finale strijden om drie tickets voor de finale zaterdag 3 februari. In tegenstelling tot de halve finales, zal niet Oslo maar Trondheim als gaststad dienen.

Bekendmaking deelnemers

De achttien deelnemende artiesten en nummers worden op vrijdag 5 januari bekendgemaakt. De omroep belooft in ieder geval al een hoog niveau: ‘Er zullen grote, bekende artiesten en veelbelovende nieuwe artiesten deelnemen. We hebben nummers die zich kunnen laten gelden. Wie weet wordt 2024 wel het jaar waarin Noorwegen het Eurovisiesongfestival weer wint’, aldus Stig Karslen in de bekendmaking vanuit NRK.

In 2023 wist Noorwegen een prima notering te behalen. Alessandra eindigde met Queen of Kings op plek vijf in de finale.

Advertentie