Noorwegen

NOORWEGEN

Ontdek alle kandidaten in Noorse voorronde Songfestival 2021

De Noorse omroep NRK heeft de eerste kandidaten bekendgemaakt voor zijn voorronde Melodi Grand Prix 2021. Daartussen zitten alvast enkele bekende namen, met KEiiNO als de meest klinkende.

De preselectie van het Scandinavische land voltrekt zich net als vorig jaar over meerdere weken. Tussen 16 januari en 20 februari komen er zeven liveshows: vijf voorrondes, een herkansingsronde en een finale. Die gaan wekelijks op zaterdagavond antenne, enkel de herkansingsronde wordt op zondag 14 februari afgewerkt. in elke voorronde nemen vier kandidaten deel. Eén daarvan gaat door naar de finale, maar de drie andere zijn nog niet definitief uitgeschakeld. Alle afvallers van de vijf voorrondes maken nog kans op een finaleplek, die wordt uitgedeeld in de eerder vermelde herkansingsronde.

Naast de zes liedjes die zich plaatsen via de eerste zes uitzendingen, zijn er nog zes andere songs al zeker van een plek in de finale van 20 februari, met in totaal twaalf kandidaten. Die werden al bekendgemaakt op 11 januari en komen in de eerste zes uitzendingen alvast een voor een hun song voorstellen. Het gaat om TIX, Atle Pettersen, Stavangerkameratene, Kaja Rode, Rein Alexander en KEiiNO. Die laatste twee namen al eerder deel aan Melodi Grand Prix, maar vooral het trio KEiiNO (foto) is de grootste naam. De groep won de voorronde in 2019 en was de publiekslieveling in de finale van het Songfestival in Tel Aviv. In de eindrangschikking finishte ze met Spirit in the Sky zesde. De kandidaten van de voorrondes worden wekelijks vrijgegeven. Dit artikel wordt daarom geregeld geüpdatet.

De deelnemers van de eerste voorronde, op zaterdag 16 januari:

De eerste voorronde werd gewonnen door Blåsemafian met het nummer Let Loose.

De deelnemers van de tweede voorronde, op zaterdag 23 januari:

De tweede voorronde werd gewonnen door Raylee met het nummer Hero.

De deelnemers van de derde voorronde, op zaterdag 30 januari:

De derde voorronde werd gewonnen door Emmy met het nummer Witch Woods.

De deelnemers van de vierde voorronde, op zaterdag 6 februari:

De vierde voorronde werd gewonnen door KiiM met het nummer My Lonely Voice.

De deelnemers van de vijfde voorronde, op zaterdag 13 februari:

Advertentie