Noorwegen

NOORWEGENTURIJN 2022

Noorwegen stuurt Subwoolfer naar Songfestival

Subwoolfer heeft dit jaar met Give That Wolf a Banana de Noorse voorronde voor het Eurovisiesongfestival Melodi Grand Prix gewonnen en mag zo voor het Scandinavische land naar Turijn. Op 14 mei weten we of het Noorwegen voor het eerst sinds 2009 met Alexander Rybak nog eens een Songfestivaloverwinning oplevert.

Vier halve finales en een herkansingsronde verdeeld over twee shows, dat is wat Noorwegen nodig had om de winnaar te kiezen. Onder andere Christian Ingebrigtsen (schrijver van Ulrikke’s Attention), Trollfest (een folkmetalband) en Frode Vassel (achtergrondzanger van JOWST, Alexander Rybak en KEiiNO) namen deel. Tien artiesten stonden aan de start van de finale. Eerst gingen Sofie Fjellvang, Elsie Bay, Subwoolfer en NorthKid door naar de laatste vier. Het ultieme gold duel werd er een tussen NorthKid en Subwoolfer, beiden toevallig ook op voorhand meteen gekwalificeerd voor de finale, zonder dat zij een halve finale af hadden moeten werken. De winnaar werd uiteindelijk Subwoolfer met Give That Wolf a Banana.

Mysterie

Over Subwoolfer valt niet veel te vertellen. Het duo is een groot mysterie, wie onder de maskers zit, is niet geweten. Namen als JOWST en Ylvis vielen al. De officiële biografie verspreid door de Noorse omroep NRK maakt ons niet veel wijzer. Die heeft het over ‘de grootste band in het universum, 4,5 miljard jaar geleden gevormd op zijn thuisplaneet, de maan.’ De broers Keith en Jim, zoals ze genoemd worden, zouden zelfs de grootste popgroep ooit zijn, door op iedere planeet de muziekscene veroverd te hebben. Nu zijn ze op planeet aarde om aan het belangrijkste en meest prestigieuze muziekevenement uit de geschiedenis deel te nemen, MGP. Dat het duo nu dus ook gewonnen heeft.

#Deelnemer(s)NummerPlaats
1Oda GondrosenHammer of Thor
2NorthKidSomeone2
3Anna-Lisa KumojiQueen Bees
4Farida Dangerous
5Sofie FjellvangMade of GlassTop 4
6Frode VasselBlack Flowers
7Christian IngebrigtsenWonder of the World
8Maria MohnFly
9SubwoolferGive That Wolf a Banana1
10Elsie BayDeath of UsTop 4

Bekijk hieronder de Noorse inzending voor het Songfestival in Turijn in mei.

play

Advertentie