Noorwegen

NOORWEGENEX-DEELNEMERSTEL AVIV 2019

Sennek schreef liedje voor Noorse Songfestivalvoorronde

In Noorwegen zijn de tien kandidaten van Melodi Grand Prix 2019 bekendgemaakt. De nationale finale vindt dit jaar plaats op zaterdag 2 maart, naar goede gewoonte vanuit de concertzaal Oslo Spektrum in de Noorse hoofdstad.

Tijdens de liveshow bepaalt een mix van Europese jury’s en televoting vier superfinalisten. Daaruit mogen de Noorse kijkers de winnaar bepalen. Heidi Ruud Ellingsen en Kåre Magnus Bergh (foto) zijn de presentatoren van dienst. De tien finalisten vind je in onderstaande tabel. Je kan al meteen luisteren naar alle liedjes via de website van de omroep.

Deelnemer(s)Nummer
D'SoundMr. Unicorn
Chris MedinaWe Try
Carina DahlHold Me Down
Anna-Lisa KumojiHolla
Erlend BratlandSing For You
Adrian JørgensenThe Bubble
KEiiNOSpirit in the Sky
Kjetil MørlandEn livredd mann
Ingrid Berg MehusFeel
HankVonHellFake It

Sennek in maart naar Noorwegen

Het liedje Hold Me Down werd meegeschreven door Laura Groeseneken, ook wel bekend als onze eigen Sennek. In een reactie aan Songfestival.be laat de gewezen Songfestivalzangeres weten ‘super trots’ te zijn: ‘Ik schrijf veel liedjes, en dit is dankzij een van de andere auteurs in Noorwegen opgepikt. Het is een eer om met zo’n topteam een mooi nummer te mogen schrijven. Samen met Jeroen Swinnen schreef ik het op een winterse dag vol sneeuw in de Ardennen in een mooi kasteel! Je hoort zelfs mijn stem op de achtergrond als backing! In maart ga ik naar de finale om te supporteren voor Carina’, zegt de sympathieke zangeres van A Matter of Time aan de telefoon. Zo klinkt dat lied van Laura:

Mørland geeft niet af

Verder nog enkele opmerkelijke kandidaten en oude bekenden: Chris Medina is een Amerikaan die een monsterhit scoorde in Scandinavië in 2011, nadien naar Noorwegen verhuisde en nu zijn kans waagt in MGP. Mørland zong vier jaar geleden in duet met Debrah Scarlett op het Songfestival in Wenen, en ze eindigden negende met A Monster Like Me. De zanger dook al verschillende keren opnieuw op. De man schreef ook het lied van zijn concurrent Adrian Jørgensen, samen met de man die in 2017 voor Noorwegen zong in Kiev. Carina Dahl, Alexandra Rotan en Tom Hugo van KEiiNO, Erlend Bratland en HankVonHell (als Hank) namen eerder al deel aan de Noorse voorronde.

Vorig jaar werd het Scandinavische land vertegenwoordigd door ex-winnaar Alexander Rybak met zijn lied That’s How You Write a Song. Hij schreef de tweede halve finale op zijn conto, maar tuimelde in de finale naar een vijftiende stek in het eindklassement.

play

Advertentie