Noorwegen

NOORWEGEN

Verschillende ex-Songfestivaldeelnemers nemen weer deel aan Noorse voorronde

In Noorwegen zijn de kandidaten bekendgemaakt die zullen deelnemen aan de nationale voorronde. Verschillende ex-Songfestivalkandidaten wagen weer hun kans: Stella Mwangi die in 2011 de finale niet haalde, Aleksander Wallmann die vorig jaar het liedje van JOWST zong én ook de winnaar van het Songfestival van 2009: Alexander Rybak. JOWST keert dan weer terug als auteur, net als Kjetil Mørland. Hij was in 2015 de Noorse vertegenwoordiger.

Noorse voorronde Melodi Grand Prix 2018 gaat dit jaar door op 10 maart. En het zijn ook tien kandidaten die hun kans wagen. Ze werden een voor een bekendgemaakt tijdens een persconferentie van omroep NRK. Je kan alle liedjes al online beluisterenKåre Magnus Bergh en Silya Nymoen nemen de presentatie van de voorronde voor hun rekening. En net als vorig jaar mogen een jury en het publiek elk voor de helft van de punten zorgen.

Kandidaten in Noorwegen: 

Alejandro Fuentes – Tengo otra
Aleksander Wallmann – Talk to the Hand
Alexander Rybak – That’s How you Write a Song
Charla K – Stop the Music
Ida Maria – Scandilove
Nicoline – Light Me Up
Rebecca – Who We Are
Stella & Alexandra – You Got Me
Tom Hugo –Like It Like It Like It
Vidar Villa – Moren din

Kandidaten met ervaring op Songfestival

De terugkeer van Songfestivalwinnaar Alexander Rybak met zijn zelfgeschreven liedje is het grootste nieuws. In 2009 won hij de voorronde en dus ook het hele festival met zijn hit Fairytale. De geruchten klopten dus, Rybak wil naar Lissabon. Maar ook Stella Mwangi wil, deze keer in duet, opnieuw naar het Eurovisiesongfestival. In 2011 was ze er al bij, toen met lied Haba Haba. Maar ze haalde de finale in Düsseldorf niet.

Via een persmededeling laat Rybak weten: ‘Ik weet dat de kans klein is dat een artiest het Songfestival twee keer weet te winnen, maar ik zou het natuurlijk een hele eer vinden om Noorwegen weer te mogen vertegenwoordigen. Ik ben al lang aan het werk met dit liedje en de boodschap die erin verwerkt zit. Ik ben blij met mijn terugkeer naar de voorronde, zo kan ik mijn boodschap naar heel veel mensen verspreiden!’

Andere concurrentie komt van Aleksander Wallmann. Hij stond vorig jaar op het podium in Kiev als de zanger van liedje Grab The Moment. Dat was het lied van JOWST. Die laatste is nu mee verantwoordelijk voor Talk to the Hand, het lied waarmee Walmann naar Portugal wil. En ook Kjetil Mørland (in 2015 op het Songfestival) keert terug als auteur. Hij zorgde voor de song van Rebecca.

Zij zijn niet de enige bekende namen. Ook Vidar Villa, Ida Maria en Tom Hugo doen het tegenwoordig erg goed in hun thuisland, sommigen proefden zelfs al van succes in het buitenland.

Advertentie