Rusland

RUSLAND

Julia Samoylova dan toch naar Lissabon?

Julia Samoylova die vorig jaar Rusland zou vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival met het nummer Flame Is Burning, maar Kiev uiteindelijk niet binnen mocht wegens optredens op de Krim, heeft twee nummers geschreven voor het Eurovisiesongfestival 2018 in Lissabon.

Vorig jaar zou Samoylva Rusland vertegenwoordigen in Kiev met het nummer Flame Is Burning. De Oekraïense overheid stak hier echter een stokje voor en ontzegde haar de toegang om Oekraïne te betreden voor drie jaar nadat de zangeres eerder afgereisd was naar de Krim om er op te treden. De hele heisa zorgde vorig jaar voor internationale commotie.

Twee nummers klaar, maar geen duidelijkheid over deelname in 2018

In het Russische magazine Antenna-Telesem maakt de X-Factor-zangeres bekend twee nummers geschreven te hebben, samen met haar echtgenoot Alexei Taran. Met een van deze nummers wil ze naar Portugal. Een van de nummers gaat over ‘Ruimte’ en het andere over ‘Sprookjes’. Ze wil de nummers in het Russisch, Engels of zelfs in het Portugees zingen.

Over haar act verklapt Julia dat ze de high-tech staging wil behouden die origineel voorzien was voor haar act in Kiev. Ze wil een jurk dragen, met kristallen op haar gezicht en hoorns op haar hoofd. Ze wil zeker niets klassiek.

Channel One, de Russische omroep, heeft nog niet officieel bevestigd of Samoylova al dan niet zal deelnemen voor Rusland aan het Eurovisiesongfestival in Portugal. Tijdens een live chat met fans in oktober wist Julia nog het volgende te zeggen: ‘Het lied voor het Songfestival is nog niet gekozen. Ik hoop dat het einde van de wereld niet zal komen en dat we naar Portugal gaan!’

Advertentie