San Marino

SAN MARINOMALMO 2024

Acht ‘grote artiesten’ voorronde San Marino bekend op 19 februari

De San Marinese omroep SMRTV maakt tijdens een persconferentie op 19 februari de namen bekend van de ‘grote acht’ artiesten die deel zullen nemen aan de voorronde Una voce per San Marino. De vraag daarbij is vooral of er artiesten uit de afgelopen editie van Sanremo op zullen duiken. De vier halve finales, met daarna een herkansingsronde, vinden plaats van 19 tot en met 23, de finale op 24 februari.

Behalve die acht grote artiesten nemen ook maar liefst 129 minder bekende kandidaten deel. Less is more is trouwens absoluut niet het motto van de omroep uit San Marino, want in 2023 deden nog 106 kandidaten mee, waaronder de Belg Davy Dilamo. Toen won echter Piqued Jacks (foto).

Het jaar daarvoor, in 2022, waren het er 76, waaronder de Italiaan Achille Lauro. Hij had net deelgenomen aan Sanremo en dook meteen daarna op in de voorronde van San Marino, weliswaar met een ander lied. Uiteindelijk won hij met Stripper.

Geen Belgische acts

Er doen dit jaar geen Belgische acts mee. Vanuit onze noorderburen zal Daniel Marin een poging wagen om San Marino te vertegenwoordigen. De Nederlandse zanger nam vorig jaar ook al deel, maar wist de finale niet te behalen.

play

Nebulossa

Een andere opvallende naam is MEGARA. De Spaanse band probeerde afgelopen editie van het Songfestival voor hun thuisland mee te doen. Zonder succes, in de preselectie Benidorm Fest werd de groep vierde met het nummer Arcadia. Al kan deze deelname wie weet toch iets opleveren. De winnaar van de Spaanse voorronde van dit jaar, Nebulossa met het controversiële Zorra, probeerde het namelijk ook al vorig jaar voor, jawel, San Marino.

Advertentie