Liverpool 2023

LIVERPOOL 2023

Dit zijn kanshebbers 2e halve finale Songfestival 2023

Vanavond gaat na maanden wachten en speculeren eindelijk de tweede liveshow van het Eurovisiesongfestival in Liverpool door. Er is al veel gezegd en geschreven, over sommige artiesten meer dan over andere. Voordat we vanavond het resultaat kennen, speculeren we nog een laatste keer over wie de kanshebbers zijn in de tweede halve finale om naar de finale door te stoten. Tien gaan door, zes vallen af.

De winnaar van het Songfestival dit jaar lijkt niet uit deze halve finale te zullen komen, al weet je natuurlijk nooit. Oostenrijk is alvast, volgens de bookmakers, de grootste favoriet om door te gaan uit deze halve finale. Teya & Selena (foto) vragen zich luidop af Who the hell is Edgar? Om het antwoord te geven, de twee verwijzen daarbij naar de Amerikaanse schrijver Edgar Allan Poe. De twee vrouwen zijn bezeten door zijn geest en hij is het dan ook die hun liedje geschreven heeft. Het lied is een kritiek dat vrouwelijke liedjesschrijvers zich telkens weer lijken te moeten bewijzen. Waar het bij Finland Cha Cha Cha is, kunnen we bij Oostenrijk massaal Poe Poe Poe meezingen.

Australië

De Australiërs lijken sinds vorig jaar opnieuw aan te knopen met kwalificaties en ook dit jaar gaan ze naar verwachting door naar de finale. Of ze er in 2024 nog bij zijn, is afwachten. De Australische omroep SBS had immers een speciale toelating gekregen om tot en met 2023 deel te nemen. Het zou dus kunnen dat de rockers van Voyager de laatste vertegenwoordiger van Australië op het Songfestival zijn. De groep sluit de halve finale af en probeert dat in stijl te doen. Vuurwerk, opvallende visuals en zelfs met een heuse sportauto op het podium.

Slovenië

De jongens van de groep Joker Out houden de act vrij eenvoudig. Ze lijken erop te vertrouwen dat hun lied genoeg energie uitstuurt en dat hun kledij genoeg opvalt. Dat laatste is alvast het geval, met de zanger die een blinkende roze broek draagt en ook de bassist draagt een blinkend pak. Carpe diem heet het lied, dat je alles uit het leven moet halen. Met de ah ah’s die de bandleden in het refrein zingen, maken ze alvast kans om de zaal en de kijker aan te steken mee te zingen.

België

Ook België maakt volgens de bookmakers veel kans om door te gaan. Gustaph zal uiteraard een hoed dragen, staat met drie achtergrondzangeressen op het podium en ballroomdanser PussCee West moet de scène vervolledigen. De visuals zijn deels degene uit de finale van Eurosong, maar nu staat ook een trap op het podium. Ook Gustaph zelf zal de aandacht trekken met naast zijn hoed een witte blazer en daaronder een roze hemd met roze broek.

Denemarken

De Denen sturen dit jaar een over het podium huppelende twink naar het festival. Al is hij ouder dan hij eruitziet (25 jaar). Reiley is afkomstig van de Faeröer, een Deense eilandengroep. Het podium zal er heel kleurrijk uitzien, met drie verschillende scènes,  die elkaar afwisselen in een ronddraaiende structuur. Dat is ook de grootste reden dat we hem bij de kanshebbers vermelden, wegens de opvallende act. Volgens de bookmakers wordt het namelijk heel nipt. Het zou zomaar kunnen dat hij er in de finale niet bij is zaterdag.

Cyprus

Waar de Grieken dit jaar zullen moeten spartelen om door de halve finale te geraken, zou dit voor de vrienden uit Cyprus geen probleem mogen zijn. Andrew Lambrou, half Australiër, half Cyprioot, zal alvast de aandacht trekken met zijn blazer zonder mouwen waar hij niks onder draagt. Er komen ook vlammen en een waterval aan te pas op het LED-scherm en als dat nog niet genoeg is, haalt hij ook noten die bij ons pijn zouden doen.

Lees hier en hier alles over de repetities van de tweede halve finale. Hieronder kun je repetitiebeelden van alle acts uit de tweede halve finale bekijken.

play
play

Meer info over alle kandidaten van dit jaar kun je in onze kandidatenfiches hieronder lezen.

candidateflag

Australië

candidateflag

Estland

candidateflag

Georgië

candidateflag

IJsland

candidateflag

Kroatië

candidateflag

Polen

candidateflag

Verenigd Koninkrijk

candidateflag

Zweden

candidateflag

Zwitserland

Advertentie