Malmö 2024

MALMO 2024MALMO 2024 INFO

Mustii treedt als 12e op in 2e halve finale Songfestival 2024, Joost Klein sluit af

Op dinsdag 26 maart maakte de EBU via het YouTube-kanaal van het Eurovisiesongfestival de startvolgordes bekend voor de twee halve finales van de editie van 2024. Die vindt plaats op 7, 9 en 11 mei in Malmö.

Sinds 2013 wordt de volgorde niet meer willekeurig geloot, maar bepaald door de producenten van de wedstrijd. Ze letten hierbij op diversiteit in songgenres. Daarbij zijn ze gebonden aan de resultaten van de allocation draw. Die vond dit jaar in januari plaats.

Tijdens deze loting werd al bepaald dat België, net als Nederland, zal aantreden in de tweede helft van de tweede halve finale op 9 mei.

Tijdens de halve finales  zien we, in tegenstelling tot eerdere edities, dit jaar ook optredens van de al geplaatste landen voor de finale terug. Dit zijn gastland Zweden en de Big 5-landen (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk). Zij treden op in de halve finales waarin zij ook mogen meestemmen.

Eerste halve finale

De eerste halve finale op dinsdag 7 mei wordt geopend door Silia Kapsis uit Cyprus. Als laatste zal Tali uit Luxemburg op het podium staan.

Tijdens de eerste halve finale treden het Verenigd Koninkrijk (tussen Ierland en Oekraïne), Duitsland (tussen IJsland en Slovenië), Zweden (tussen Moldavië en Azerbeidzjan) op.

De volledige startvolgorde vind je onderaan dit artikel.

Tweede halve finale

Sarah Bonnici uit Malta verzorgt de opening van de tweede halve finale op 9 mei. Mustii treedt als twaalfde op, tussen Georgië en Estland. Joost Klein uit Nederland sluit deze halve finale af.

Tijdens de tweede halve finale treden Frankrijk (tussen Tsjechië en Oostenrijk), Spanje (tussen Letland en San Marino), Italië (tussen Estland en Israël) op.

De volledige startvolgorde vind je onderaan dit artikel.

Advertentie