Malmö 2024

MALMO 2024

Vanavond: 2e halve finale Songfestival 2024

Vanavond vanaf 21.00 uur wordt de tweede halve finale van het 68e Eurovisiesongfestival uitgezonden. Plaats van afspraak is de Malmö Arena in de Zweedse stad Malmö, waar de wedstrijd ook in 2013 doorging.

Zestien landen nemen deel, waaronder België en Nederland. Tien landen plaatsen zich voor de finale op basis van publieksstemmen uit alle deelnemende landen en de internationale Rest of the World-stemming. Het volledige deelnemersveld op startvolgorde vind je hieronder terug.

Tien finalisten stoten door

Vijfkoppige vakjury’s per land stemmen pas mee in de finale zaterdag, al worden hun punten achter de hand gehouden als back-up moesten er onregelmatigheden opduiken in de televoting van een land. België en Nederland nemen beide verplicht deel aan de stemming in deze tweede halve finale.

Ook in Frankrijk, Spanje en Italië stemmen kijkers vanavond mee. Die drie landen zijn al geplaatst voor de finale zaterdag. Hun kandidaten Slimane, Nebulossa en Angelina Mango treden vanavond op, respectievelijk na de deelnemende inzendingen uit Tsjechië, Letland en Estland.

Meer informatie over hoe de stemming werkt op het Songfestival dit jaar, vind je terug in onderstaand artikel:

Zo werkt stemming Songfestival 2024

Twee presentatoren

De drie liveshows worden dit jaar gepresenteerd door Petra Mede, die ook al in 2013 en 2016 die rol vervulde, en actrice Malin Åkerman. In onderstaand artikel kun je de hosts voor de editie van 2024 beter leren kennen.

Wie zijn Petra Mede en Malin Åkerman, presentatoren Songfestival 2024?

Gastoptredens

In deze tweede halve finale trakteren de Zweden ons op gastoptredens van drie ex-winnaressen. Charlotte Perrelli (1999, als Nilsson met Take Me To Your Heaven), Sertab Erener (2003, met Everyway That I Can) en Helena Paparizou (2005, met My Number One) brengen een interactieve medley van Songfestivalklassiekers.

Bekende namen voor gastoptredens tijdens halve finales Songfestival

Songfestival.be helpt

Songfestival.be helpt je op weg om de halve finale optimaal te beleven. Naast alle bovenstaande informatie en links krijg je vanavond om 19.30 uur een voorbeschouwing op de liveshow op ons Instagramkanaal en om 20.00 uur gaan we vanuit Malmö live op ons Facebookaccount.

We geven je daarnaast de mogelijkheid om zelf en/of met vrienden of familie punten te geven aan alle inzendingen van vanavond met ons puntenblad.

Deel zelf punten uit: Download puntenblad 2e halve finale Songfestival 2024

Tot slot vind je een overzicht van veelvoorkomende vragen over het Songfestival, en heldere antwoorden daarop, in onze handige gids:

Jouw handige gids: antwoorden op meest gestelde vragen over Songfestival

Advertentie