Rewind

REWIND

Songfestival.be Rewind: 1963

In de reeks Songfestival.be Rewind reizen we kriskras doorheen 64 jaar Eurovisiesongfestivalgeschiedenis. Lees en leer bij over alle afgelopen edities, stem op jouw favorieten en bepaal mee wie volgens Songfestival.be had moeten winnen! Vandaag: 1963.

Het Songfestival in Londen

Het 8ste Songfestival werd gehouden in de Engelse hoofdstad Londen. Eigenlijk had Frankrijk gewonnen het jaar voordien, maar door financiële moeilijkheden zag het af van organisatie. Het was immers al hun derde overwinning. Lees hier alles over deze Songfestivaleditie.

België en Nederland

België stuurde Jacques Raymond naar Londen met Waarom?. Het zou niet zijn laatste deelname worden, in 1973 vervangt hij samen met Lily Castel nog de zieke Nicole & Hugo. In 1963 werd Raymond tiende op zestien deelnemers. Lees hier meer over de Belgische (pre)selectie van dit jaar.

Nederland werd vertegenwoordigd door Annie Palmen met Een speeldoos. Ze werd gedeeld laatste, samen met de Scandinavische landen Noorwegen, Zweden en Finland, met 0 punten. Oorspronkelijk zou Palmens lied Geen ander heten, maar de tekst werd na de preselectie volledig herschreven. Lees hier meer over de Nederlandse (pre)selectie van dit jaar.

Stem mee!

Welk land had volgens jou dit Songfestival moeten winnen? Stem in onze stemming en bepaal mee de uitslag! De punten van de lezers van Songfestival.be tellen voor vijftig procent van het totaal mee, samen met de échte punten. Stoten we de winnaar van de troon? Jij beslist! Stemmen doe je via deze link tot en met dinsdag 8 december 21.00 uur.

play

Advertentie