Rewind

REWIND

Songfestival.be Rewind: 1967

In de reeks Songfestival.be Rewind reizen we kriskras doorheen 64 jaar Eurovisiesongfestivalgeschiedenis. Lees en leer bij over alle afgelopen edities, stem op jouw favorieten en bepaal mee wie volgens Songfestival.be had moeten winnen! Vandaag: 1967.

Het Songfestival in Wenen

Het twaalfde Songfestival werd gehouden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. De Britse zangeres Sandie Shaw won met de klassieker Puppet on a String. Het was de eerste Britse overwinning op het Eurovisiesongfestival. Lees hier alles over deze Songfestivaleditie.

België en Nederland. 

België werd vertegenwoordigd door de bekende Belgische zanger Louis Neefs. Het was zijn eerste keer op het Songfestivalpodium maar het zou niet zijn laatste worden. Met het lied Ik heb zorgen sleepte het land een zevende plek in de wacht. Lees hier meer over de Belgische (pre)selectie van dit jaar. 

Nederland werd vertegenwoordigd door zangeres Thérèse Steinmetz. Met het lied Ring-dinge-ding werd het land veertiende wat gelijk stond aan een gedeelde voorlaatste plek met Noorwegen en Oostenrijk. Lees hier meer over de Nederlandse (pre)selectie van dit jaar.

Advertentie