Rotterdam 2021

ROTTERDAM 2021

De interne selecties van de week – 1 tot 7 maart

Vorige week konden we vier nieuwe nummers uit interne selecties aan het lijstje voor Rotterdam toevoegen. Ook de komende dagen staan er weer enkele bekendmakingen op de planning. Er zijn daarnaast nog tal van landen die nog geen concrete informatie met betrekking tot hun interne selectie hebben vrijgegeven. Indien er verdere updates volgen, worden deze in dit artikel opgenomen.

Het wordt een ongewoon drukke eerste week van maart. Niet alleen staan er enkele interne selecties op het programma, ook verschillende nationale finales bereiken langzaamaan een eindpunt. Deze week zal voornamelijk in teken staan van het Italiaanse San Remo Festival. De 71ste editie van het festival zou naar goede gewoonte plaatsvinden in de eerste week van februari, maar werd door de COVID19-pandemie een maandje uitgesteld. Naast de Italiaanse inzending, kennen we zaterdagavond ook de Deense, Portugese en Estse bijdrage voor Rotterdam. Tussen al deze nationale finales komen er in de loop van de week ook resultaten van interne selecties naar buiten, meer bepaald op donderdag 4 en vrijdag 5 maart. De week beginnen we met een nieuwe versie van het Albanese nummer.

Albanië

We starten de week met Albanië. De Albanezen hebben hun inzending voor Rotterdam al gekozen in december 2020. Op 1 maart wordt echter een nieuwe versie van het reeds eerder gekozen nummer Karma bekend gemaakt. Anxhela Peristeri mag de Albanese kleuren verdedigen in de tweede halve finale op 20 mei.

play

Australië

De Australiërs behouden voor 2021 hun artiest. Montaigne mag opnieuw afreizen – of dat daadwerkelijk zal kunnen is nog maar de vraag – naar Rotterdam. De bekendmaking in Australië volgt op donderdag 4 maart om 15.30 uur lokale tijd. Voor de vroege vogels in Europa betekent dit 5.30 uur.

België

We starten donderdag 4 maart met de bekendmaking van de Belgische inzending. Het nummer zal in première gaan om 08.45 uur tijdens de ochtendshow van Peter Van de Veire op MNM. Op dat moment gaat ook de videoclip openbaar worden gemaakt op YouTube. Wie ons land zal vertegenwoordigen in Rotterdam is al een hele tijd geen verrassing meer, Hooverphonic werd namelijk opnieuw intern gekozen door de VRT. Of het gekozen nummer in de lijn van Release Me, de inzending van vorig jaar, ligt is nog niet geweten.  Eerder vandaag plaatste de groep een kleine teaser online die je hier vindt.

play

Roemenië

De Roemeense inzending volgt ook op 4 maart. Het nummer werd gekozen door een interne jury en werd intussen afgerond. De Roemenen behouden de artiest van 2020. Roxen krijgt namelijk opnieuw de eer om naar Rotterdam te gaan.

Nederland

Wie Nederland vertegenwoordigt in Rotterdam is ongewijzigd gebleven tegenover vorig jaar. De Nederlandse omroep gaf namelijk opnieuw de kans aan Jeangu Macrooy om aan te treden in Rotterdam. Met welk nummer hij het gastland mag vertegenwoordigen, komen we te weten op donderdag 4 maart om 19.00 uur. Nederland hoeft voor een keertje niet te strijden in de halve finale. Door de overwinning van Duncan Laurence – ondertussen bijna 22 maanden geleden – krijgen de Nederlanders een automatisch ticket voor de finale.

Moldavië

Ook de Moldaviërs maken hun inzending voor 2021 bekend op de -ondertussen zeer drukke – donderdag 4 maart. Natalia Gordienko, een dame die je kan kennen van het Eurovisiesongfestival 2006, zou vorig jaar naar Rotterdam zijn gegaan met het nummer Prison. Dat feest kon jammer genoeg niet doorgaan. De Moldavische omroep zag echter potentieel in de zangeres en wou haar een nieuwe kans geven om te schitteren. Dit jaar zal ze de Europese harten proberen veroveren met Sugar, een nummer dat opnieuw van de hand van onder andere de Rus Philipp Kirkorov komt. Moldavië treedt aan in de tweede halve finale op donderdag 20 mei.

Servië

Het nummer dat Hurricane dit jaar op het Songfestivalpodium zal brengen, wordt dan weer bekend gemaakt op vrijdag 5 maart om 18.00 uur. Dit jaar wordt het geen Hasta La Vista maar luidt het nummer Loco loco. De dames treden aan in de tweede halve finale op donderdag 20 mei.

Advertentie