Rotterdam 2021

ROTTERDAM 2021

Deze landen maken kans om Songfestival 2021 te winnen

Twee jaar hebben we er op moeten wachten, maar vanavond is dan eindelijk het moment daar dat we de winnaar kennen van het Songfestival 2021. Het is dit jaar een open veld en er zijn meerdere kandidaten die kans maken op de winst vanavond. We lijsten de grootste kanshebbers op.

De finale is een show om duimen en vingers bij af te likken. Van een vlaggenparade waarin Edsilia, Jan en Chantal een stukje Venus zingen van Shocking Blue, tot een spectaculaire intervalact met Afrojack, Wulf en Glennis Grace. Er is voor elk wat wils vanavond. Maar de vraag blijft: wie wint er vanavond? Volgens ons zijn deze zes de grootste kanshebbers.

1. Malta – Destiny – Je me casse

De jonge zangeres heeft deze twee weken bewezen dat ze een klassebak is. Op haar zang is niets aan te merken dus als ze niet zou winnen, zal het alleszins niet daaraan liggen. Ze stond lang op nummer één bij de bookmakers maar na de repetities duikelde ze wat naar beneden. Tijdens de juryshow liet ze geen steek vallen en zette ze een perfect optreden neer.  Mocht ze winnen zou ze de eerste zijn die zowel het Junior Eurovisiesongfestival als het gewone Songfestival op haar naam heeft geschreven én ze zou Malta een eerste overwinning bezorgen.

2. Zwitserland – Gjon’s Tears – Tout l’univers

Waar Destiny één van de beste vrouwelijke vocalisten is, is Gjon de beste mannelijke zanger in deze finale. Er kwam veel commentaar op de act die hij meebracht naar Rotterdam maar een vakjury gaat hier enorm veel punten aan gegeven hebben want eerlijk is eerlijk, zijn stem is té sterk. Het nummer neemt je echt mee in Gjon zijn interpretatie van muziek. Een eigenwijze jongen die weet wat hij wil. Hij was zelf niet tevreden over zijn optreden tijdens de juryshow al snappen wij niet echt waarom want het klonk gewoon heel goed. Of hij de opvolger wordt van Céline Dion weten we vanavond.

3. IJsland – Daði og Gagnamagnið – 10 Years

Zoals iedereen wel weet heeft deze groep al de prijs gekregen voor pechvogel van het festival, want door een besmetting kunnen ze niet live optreden. Gelukkig hebben ze ijzersterke beelden van hun tweede repetitie. De beelden zijn in Ahoy gemaakt dus het publiek thuis merkt eigenlijk echt niet op dat ze er niet fysiek bij zijn, al zullen de commentatoren het waarschijnlijk wel vermelden tijdens de postcard. Het ‘sullige’ werkt zo aanstekelijk en kan bij het publiek enorm gaan scoren.

4. Oekraïne – Go_A – Shum

Wie had een paar weken geleden geweten dat we deze zouden aanduiden als potentiële winnaar van het Eurovisiesongfestival 2021? Sommige van onze redacteurs riepen het al langer maar nu is ook Europa en Australië gevallen voor de typisch Oekraïense klanken. Na hun optreden in de eerste halve finale stegen ze enorm bij de bookmakers en dingen ze nu mee naar de overwinning. Benieuwd of ze kunnen verrassen vanavond. Misschien krijgen we wel hetzelfde scenario als in 2016? Zoals het spreekwoord luidt: als twee honden vechten om één been, gaat een derde ermee vandoor.

5. Frankrijk – Barbara Pravi – Voilà

Na vijf jaar komt Frankrijk nog eens met een sterk nummer naar een Songfestival. Vol overtuiging neemt Barbara je mee in een muzikaal avontuur. De Franse chanson valt enorm in de smaak bij het publiek en gaat ook bij de jury’s enorm scoren. Het enige dat dit lied parten kan spelen is haar plaatsing tussen kleppers als Oekraïne en Italië. Als Barbara wint, wordt ze ook de eerste die Frankrijk een dubbele overwinning kan bezorgen want ze hebben natuurlijk het recentste Junior Eurovisiesongfestival gewonnen, toevallig ook met een nummer dat zij schreef.

6. Italië – Måneskin – Zitti e buoni

Kwalitatieve rock is de beste omschrijving voor wat Italië hier neerzet. Momenteel staat Italië op één bij de bookmakers en de fans gaan hier ook op zeker stemmen. Sinds hun terugkomst in 2011 schuurt Italië al een paar jaar aan tegen een overwinning en misschien 2021 wel hét jaar. Het is alleszins opnieuw een stijlvol Italiaanse inzending die echte klasse uitstraalt.

Hooverphonic is onze Songfestivalkandidaat van 2021. Ontdek dankzij alle verhalen in ons boek ’65 jaar België op het Songfestival’ hoe het de andere deelnemers is vergaan. Koop het via deze link.

Advertentie