Rotterdam 2021

ROTTERDAM 2021

Dit zijn de kanshebbers uit de tweede halve finale Songfestival 2021

Vanavond zijn er opnieuw tien plaatsen te verdelen voor de grote finale op zaterdag 22 mei. In deze halve finale strijden zeventien landen mee en wij geven jullie de graag de grootste kanshebbers mee.

Deze halve finale wordt geopend door zangeres Eefje Visser en breakdancer Redo. Detail over de danser is dat deze jongen een paar beperkingen heeft, al merk je hier qua dans absoluut niets van. Eerlijkheidshalve moet wel gezegd worden dat deze openingsact minder indruk maakt dan die uit de eerste halve finale, wat niet wegneemt dat het nog altijd de moeite waard is. Na alle optredens is er nog een intervalact gebracht door BMX’er Dez Maarsen en danser Ahmad Joudeh. Wie haalt de finale en over wie twijfelen we nog? Ontdek het hieronder.

1. San Marino – Senhit – Adrenalina

De elfde deelname van de dwergstaat lijkt een schot in de roos te zijn. Senhit stond in 2011 al eens op het grote podium maar kwam daar niet verder dan de halve finale. Deze keer maakt ze meer indruk, met de hulp van Amerikaanse rapper Flo Rida. Adrenalina is een oorwurm die zonder problemen de finale haalt en daar het beste resultaat voor San Marino gaat neerzetten. Top tien? De kans is groot.

2. Griekenland – Stefania – Last Dance

Griekenland wordt vertegenwoordigd door de jonge zangeres Stefania, die eigenlijk gewoon om de hoek van Ahoy woont. Voor de mensen die thuis kijken wordt dit een act om van te smullen, de mensen in de zaal hebben geen idee wat ze nu eigenlijk zitten te kijken. Green key is hier het codewoord. Dit wil zeggen dat bijna alle beelden met de computer worden bewerkt waardoor we Stefania gaandeweg het nummer op een ‘onzichtbare’ trap zien lopen. Op de zang is niets aan te merken dus deze haalt sowieso de finale en kan deze halve finale op haar naam gaan schrijven.

3. IJsland – Daði og Gagnamagnið – 10 Years

Eerst even een kanttekening bij deze act. Wat hebben zij een domper op de vreugde gekregen. Op de dag van de juryshow werd bekend dat een lid van de band positief werd getest op corona. Gelukkig voor hen worden de beelden van de tweede repetitie gebruikt waardoor je als kijker thuis niet merkt dat ze er niet zijn. Het nummer en act zijn goed genoeg om de finale te halen en in die finale te eindigen in de top tien. Al zullen we ze wel met de vlaggetjes zien wapperen vanuit de hotelkamer.

4. Servië – Hurricane – Loco Loco

Dit nummer gaat naar de finale want dit gaat scoren bij de papa’s uit Europa en Australië. Drie wulpse dames die de ziel uit hun lijf dansen. Is de zang de beste? Helemaal niet maar je gaat er wel van dansen. Dit optreden gaat bijval krijgen van het publiek thuis al vrezen we wel dat de vakjury’s hier iets minder punten aan hebben gegeven. Het nummer heeft ook een stuk waar de meiden volledig los op hadden kunnen gaan maar net op dat stuk gebeurt er eigenlijk… niets.

5. Portugal – The Black Mamba – Love Is On My Side

De underdog van deze halve finale is overduidelijk Portugal. Voorheen brak het nummer niet echt potten en bengelde het ergens onderaan bij de bookmakers en de fans maar na vorige week schiet de waardering voor dit nummer de hoogte in. De act is ontzettend mooi in elkaar gestoken. De gemiddelde huisvrouw uit Litouwen gaat hiervoor vallen. Finale gaat lukken en misschien eindigt dit wel eens in de linkerkolom op zaterdag.

6. Bulgarije – Victoria – Growing Up Is Getting Old

Deze heeft sowieso hoge verwachtingen. De zangeres is ontzettend populair bij de jongere generatie en kan ook bij de iets oudere fans gesmaakt worden. Visueel een plaatje en ook qua zang niets op aan te merken. Langs de andere kant kan het ook wel een beetje een ‘indommel-momentje’ worden. De act is opgedragen aan de zieke papa van de zangeres. Al bij al een meer dan degelijk nummer om de finale te halen en daar in de top tien te eindigen.

7. Finland – Blind Channel – Dark Side

Finland komt net na het nummer uit Bulgarije dus mocht je even zijn weggedroomd, dan zal je snel weer wakker zijn. Een commercieel rocknummer in de stijl van Linkin’ Park dat bij het grote publiek gesmaakt gaat worden. Geen middelvingers in de lucht want dat mocht niet dus hebben ze ze dan maar rood geverfd. We zien niet zo héél veel rock op het festival dus deze verdient wel een plekje in de finale.

8. Zwitserland – Gjon’s Tears – Tout l’univers

Wekenlang stond deze getipt als winnaar van het festival. Na de repetities is het jammer genoeg een beetje weggevallen. De act lijkt een beetje vreemd en voor velen stoort het. Ons stoort het eigenlijk niet want het blijft een enorm sterk nummer gezongen door een van de beste mannelijke zangers die dit festival heeft. Het zou ons dan ook niet verbazen als dit toch bij de eerste vijf gaat eindigen op zaterdag.

Deze vallen in de categorie twijfelgevallen

1. Oostenrijk – Vincent Bueno – Amen

Oostenrijk wil de goede prestatie van César Sampson in 2018 nog eens overdoen al is dit nummer niet zo sterk. In de act gebeurt er eigenlijk niets al is het wel goed gezongen. Punten bij de jury zullen er wel zijn geweest al twijfelen we hoe het publiek hierop gaat reageren.

2. Albanië – Anxhela Peristeri – Karma

Nog zo eentje waar we over twijfelen. Het valt een beetje weg tussen alle andere nummers. Een hele simpele act met veel rode kleuren maar wel meer dan degelijk gezongen. Albanië gaat meestal naar de finale maar het zou ons ook niet verbazen als dit toch net niet genoeg stemmen zou gehaald hebben voor een plekje in de finale.

3. Denemarken – Fyr & flamme – Øve Os På Hinanden

Dit is typisch een inzending die zo fout is dat het terug goed wordt. Het zou zomaar eens kunnen dat Europa en Australië hiervoor vallen. Het gekke dansje werkt heel aanstekelijk. Dit is typisch een inzending die zo fout is dat het terug goed wordt. Het zou zomaar eens kunnen dat Europa en Australië hiervoor vallen. Het gekke dansje werkt heel aanstekelijk. Toch zou het ook niet verbazen als dit duo blijft steken in de halve finale.

Hooverphonic is onze Songfestivalkandidaat van 2021 en neemt nu zaterdag deel aan de finale in Rotterdam. Ontdek dankzij alle verhalen in ons boek ’65 jaar België op het Songfestival’ hoe het de andere deelnemers is vergaan. Koop het via deze link.

Advertentie