Rotterdam 2021

ROTTERDAM 2021

Iedereen welkom in digitale ‘Eurovision Village’

Sinds jaar en dag is in de organiserende gaststad van het Eurovisiesongfestival een groot Eurovision Village te vinden, met iedere dag optredens. Wat dit jaar aan de hand is, hoeven we niet meer uit te leggen. Om die reden is dan ook beslist om een digitaal Eurovision Village op poten te zetten.

Het dorp, dat normaal gezien op de Binnenrotte in Rotterdam gestaan zou hebben, opent op 15 mei de virtuele deuren, tot 23 mei, de dag na de finale. Iedereen is vanaf dan gratis welkom op eurovisionvillage.com voor heel wat belevenissen. Optredens, rondleidingen, zangcompetities en meer, daarvoor zorgen meer dan vijftig instellingen en culturele organisaties. Rotterdam is volledig digitaal nagemaakt voor deze gelegenheid.

Bron: EBU

Grootse plannen

‘Het Eurovision Village is niet weg te denken bij het Songfestival en we hadden grootse plannen. Ik heb ook wel een traantje gelaten toen we dit voor de tweede keer moesten afzeggen door corona’, zegt Renske Satijn, die als directeur van Rotterdam Festivals een van de vier Host City Rotterdam-partners is. ‘Maar Rotterdam zou Rotterdam niet zijn als we niet zouden kijken wat er wel kan. Als de wereld niet naar Rotterdam kan komen, brengen we Rotterdam naar de wereld. Dat idee heeft ons geïnspireerd dit unieke platform te bouwen. Ik ben ongelooflijk trots op het feit dat we het eerste online Eurovision Village ooit gebouwd hebben. Dit jaar zal een groter publiek samen kunnen vieren. We proberen bezoekers online zoveel mogelijk het echte festivalgevoel te geven. De meeste inhoud kun je zo vaak kijken als je zelf wilt, speciale optredens zijn live. Je wilt hier echt deel van zijn, geloof mij! Ik ben heel blij iedereen uit te nodigen dit online dorp te bezoeken.’ De Nederlandse dj Afrojack en Mr. Eurovision Johnny Logan zijn bij degenen die optredens zullen geven. Het volledige programma is te bekijken op de site van Rotterdam Festivals.

Nieuw terrein

De supervisor van het Songfestival, de Zweed Martin Österdahl, laat het volgende weten. ‘We zijn heel enthousiast dat Rotterdam nieuw terrein ontdekt dit jaar met de creatie van een virtueel Eurovision Village. Deze online ruimte openen, betekent dat fans van overal ter wereld samen in Rotterdam kunnen zijn om het plezier en de opwinding te delen nu we het Songfestival terugbrengen. Het dorp is een ode aan de creativiteit van de gaststad en haar motto Make It Happen.’

Bron: EBU

Bron: EBU

Hooverphonic is onze Songfestivalkandidaat van 2021. Ontdek dankzij alle verhalen in ons boek ’65 jaar België op het Songfestival’ hoe het de andere deelnemers is vergaan. Koop het via deze link.

Advertentie