Rotterdam 2021

ROTTERDAM 2021

Kijkers bepalen hoeveel applaus Songfestivalartiest ontvangt

De coronamaatregelen zorgen voor nog een unieke (eenmalige?) nieuwigheid op het Songfestival 2021. Nu er minder publiek in de zaal zal zitten, is er uiteraard ook weinig applaus te horen. In elke show zullen we dan ook ‘opgenomen’ handgeklap en gejuich te horen krijgen. Al zal dat lawaai niet bij elk land even luid zijn. De kijkers bepalen via de officiële app van het Eurovisiesongfestival hoeveel applaus een artiest ontvangt.

Een geluidband waarop applaus te horen is. Het gebruik daarvan is niet nieuw. Zulke opnames waren zelfs al te horen op het Songfestival van 2015 in Wenen. 2021 introduceert wel de nieuwigheid waarbij de tv-kijkers, die de app van het Songfestival gebruiken, bepalen hoe luid het applaus na elk optreden zal klinken. De organisatie van het festival maakte vandaag bekend dat je via de app op een ‘juichknop’ zal kunnen duwen. Hoe meer kliks op die knop, hoe meer applaus de artiesten en de kijkers te horen zullen krijgen.

Hiermee speelt de organisatie in op het feit dat er weinig ‘live’ applaus te horen zal zijn, want er mag maar een beperkt aantal toeschouwers aanwezig zijn tijdens de verschillende shows. Het is niet bekend of deze manier van applaus geven en horen in de toekomst ook gebruikt zal worden.

Hooverphonic is onze Songfestivalkandidaat van 2021. Ontdek dankzij alle verhalen in ons boek ’65 jaar België op het Songfestival’ hoe het de andere deelnemers is vergaan. Koop het via deze link.

Advertentie