Rotterdam 2021

ROTTERDAM 2021ROTTERDAM 2021 REPETITIES

Liveblog – Rotterdam Live – Juryshow 1e halve finale (Maandag 17 mei)

Welkom bij onze liveblog over de repetities voor het Eurovisiesongfestival 2021. Songfestival.be zit ook dit jaar weer op de eerste rij om je zo snel en kwalitatief mogelijk alle nieuwtjes te brengen over het reilen en zeilen op het Songfestivalpodium in de Ahoy in Rotterdam. Vandaag volgen we vanaf 21.00 uur de juryshow van de eerste halve finale op de voet. Die is belangrijk, want de vakjury’s, die voor vijftig procent van het totaal meestemmen, bepalen hun punten op basis van deze optredens.

flagLitouwen

De Litouwse band The Roop doet wat het moet doen op het podium in Rotterdam. Perfedte opening voor een Songfestival. Vocaal niet speciaal, maar zeker goed genoeg. Optreden zit verder goed in elkaar. Deze inzending gaan we waarschijnlijk wel terug zien in de finale.

flagSlovenië

De Sloveense zangeres Ana is vocaal zeker een van de beste zangeressen dit jaar. Ook op het podium in Rotterdam maakt ze dit zeker waar. Het einde van het nummer maakt haar zelfs wat emotioneel. Het geroep tussendoor naar het publiek is wel wat jammer.

flagRusland

De Russische Manizha straalt echt girlpower uit op het podium. De zangeres geniet zichtbaar op het podium in Rotterdam. Manizha zingt niet als de beste, maar zeker goed genoeg voor een finale.

flagZweden

Tusse zingt zijn nummer beter dan tijdens de repetitie. Hij lijkt meer zijn best te doen en beter door te zingen. Hij is nog maar pas geopereerd aan zijn stembanden. Op sommige momenten lijkt hij wat te overzingen. Zweden is normaal een vaste waarde tijdens de finale. Of dit ook dit jaar het geval zal zijn, weten we nog niet zeker.

flagAustralië

Australië moet helaas gebruik maken van de live-on-tape opname. De zangeres zingt stukken beter dan we gewend waren van haar. De act ziet er heel goed uit. Helaas is er minder mogelijk dan hier in de zaal in Rotterdam. Misschien zou Australië toch wel eens de finale kunnen halen met Montaigne en haar nummer Technicolour.

flagIerland

Ierland heeft de act tot in de puntjes uitgewerkt. Helaas klinkt de zangeres een heel stuk minder. Haar stem kraakt met momenten. De uithaal klinkt dan weer wel oké. Als Ierland de finale haalt is het omdat de act er goed uit ziet en niet omdat het goed werd gezongen.

flagCyprus

Elena begint haar optreden niet helemaal perfect qua zang. Ze weet dit gelukkig snel terug op te vangen. Het optreden ziet er strak en krachtig uit, buiten de microfoon die aan het begin het podium aantikt. Elena geniet zichtbaar van haar optreden voor de jury.

flagNoorwegen

De Noorse act ziet er perfect uit. De zanger zingt vandaag beter dan ooit, mede door zijn achtergrondzangers. Helemaal geen slechte juryshow.

flagKroatië

Kroatië heeft dit jaar een erg catchy nummer. Helaas zingt Albina vandaag helemaal niet geweldig. Op momenten zelfs heel vals. De uithaal maakt het er niet beter op, maar was niet heel slecht. De act ziet er verder wel erg goed uit op beeld.

flagBelgië

Hooverphonic doet hier in Rotterdam wat ze moeten doen tijdens de juryshow. Dit is typisch een optreden zoals we dat van ze gewend zijn. De zangeres weet het publiek in het beeld te zuigen, hier kun je toch moeilijk van wegkijken. Vocaal klinkt Geike erg goed. De jury zou dit zonder twijfel moeten waarderen.

flagIsraël

Visueel ziet dit optreden er perfect uit. Vocaal kan het een stukje beter. Het meedansen en heen en weer wandelen doen de zangeres niet goed. De laatste noot is zelfs heel vals. Dit optreden doet erg aan Kroatië denken. Waarschijnlijk zullen ze elkaar wat punten afsnoepen. Nog niet zeker of Israël hiermee de finale wel gaat halen.

flagRoemenië

De Roemeense Roxen begint haar optreden al helemaal niet goed. Gedurende het nummer lijkt dit alleen maar erger te worden. Om dan toch nog maar iets positief te noemen, de zangeres heeft deze keer een jurkje aan. Dit staat haar beeldig. Helaas komt haar stem er niet meer bovenop. Dit gaat zo goed als zeker geen finale halen. Door technische problemen mag Roemenië op het einde nog eens optreden. Deze keer klinkt Roxen stukken beter, ook qua timing. Echter is nog niet helemaal perfect. Alsnog lijkt ze erg zenuwachtig. Ze wordt wel erg gesteund vanuit de zaal door het publiek.

flagAzerbeidzjan

Efendi lijkt meer live te zingen dan tijdens de repetities. Vocaal is ze nog niet heel sterk. Het nummer blijft wel in je hoofd zitten. De act ziet er verder strak uit. Dit kan wel eens een twijfelgevalletje zijn. Het is erop of eronder voor Azerbeidzjan.

flagOekraïne

De Oekraïnse groep Go_A doet in Rotterdam wat het moet doen. Het optreden is perfect uitgevoerd. Vocaal is het helemaal prima. Ze lijkt er even naast te gaan, maar dit lost ze verbazingwekkend snel weer op. Over een finaleplaats is geen twijfel mogelijk voor Oekraïne. Door technische problemen mag ook Oekraïne op het einde nog eens optreden. Over het tweede optreden valt helemaal niets slecht op te merken. Perfect gezongen, prima uitvoering. Nu kunnen we met zekerheid zeggen dat we Oekraïne vast terug zullen zien in de finale

flagMalta

De Maltese Destiny, die in 2015 al eens het Junior Eurovisiesongfestival won, staat zeker op het podium. Vocaal klinkt de zangeres stukken beter dan tijdens de repetities. De uithaal was er helaas wel naast. De magie van de studioversie is wel wat weg helaas. Dit is helemaal geen slecht juryoptreden. Buiten de laatste noot, die erg vals was. Malta zullen we waarschijnlijk wel terugzien in de finale.  Door technische problemen mag ook Malta op het einde nog eens optreden. Ook het Maltese optreden is deze keer een stuk beter. De laatste noot is helaas weer niet goed. Nog steeds geen twijfel over een finaleplaats.

Hooverphonic is onze Songfestivalkandidaat van 2021. Ontdek dankzij alle verhalen in ons boek ’65 jaar België op het Songfestival’ hoe het de andere deelnemers is vergaan. Koop het via deze link.

Advertentie