Rotterdam 2021

ROTTERDAM 2021ROTTERDAM 2021 REPETITIES

Liveblog – Rotterdam Live – Juryshow finale (Vrijdag 21 mei)

Welkom bij ons liveblog over de repetities voor het Eurovisiesongfestival 2021. Songfestival.be is ook dit jaar weer op de eerste rij om je zo snel en kwalitatief mogelijk alle nieuwtjes te brengen over het reilen en zeilen op het Songfestivalpodium in de Ahoy in Rotterdam. Vandaag volgen we vanaf 21.00 uur de juryshow van de finale op de voet. Die is belangrijk, want de vakjury’s, die voor vijftig procent van het totaal meestemmen, bepalen hun punten op deze optredens.

flagCyprus

Elena begint voor de verandering eens niet met een valse noot wat tijdens de juryshow natuurlijk een pluspunt is. Genieten doet de zangeres eigenlijk altijd en vandaag is geen uitzondering. De zaal kan dit wel smaken. Een mooie opening voor deze editie van het Songfestival.

flagAlbanië

Anxhela doet wat ze moet doen, goed zingen en het nummer vol overgave brengen. Ze verdwijnt soms wat op het grote podium. Jammer genoeg start Albanië, alweer, vanop de tweede plek wat niet echt een voordeel is.

flagIsraël

Het derde nummer komt van de jonge zangeres Eden waar je toch een beetje zenuwen merkt. Vocaal niet al te best maar het is en blijft een opzwepend nummer. Leuk detail: de zangeres heeft haar make-up gebaseerd op de Nederlandse vlag.

flagBelgië

Hooverphonic, en dan vooral Geike, kunnen we niet betrappen op ook maar een enkele valse noot. Het nummer heeft genoeg klasse om te scoren bij de jury’s. Ze genieten elk optreden meer en meer en dat gaat ze enkel maar extra punten opleveren. Wij mogen hier als Belgen zo trots op zijn!

flagRusland

De Russische inzending is een visueel plaatje. Manizha zingt, net als de voorbije shows, netjes en goed. Het publiek in de zaal kan dit smaken. Veel meer valt hier eigenlijk niet over te zeggen. Het is goed gebracht en gaat punten scoren.

flagMalta

We hebben in de voorbije twee weken Destiny al opgehemeld over haar zangkwaliteiten en ook vandaag moeten we dat doen want voor een meisje van haar leeftijd zingt ze beter dan de meeste zangeressen aanwezig op het festival. Ze staat vanavond heel zelfzeker op het podium en gaat vanavond van de jury en morgen van het publiek veel punten krijgen. Dit nummer gaat meedingen naar de overwinning.

flagPortugal

De Portugese inzending is bij de bookmakers enorm gestegen na het optreden in de tweede halve finale. De band brengt een innemend optreden wat in de zaal op enorme bijval kan rekenen. De zeer herkenbare stem van de zanger valt niet bij iedereen in de smaak maar ons kan het wel bekoren. Dit kan wel eens in de linker kolom eindigen morgenavond.

flagServië

De drie dames uit Servië laten de zaal uit hun dak gaan met hun dansnummer. De twijfel is nog steeds hoe dit bij de jury’s gaat onthaald worden want er lopen wel heel stemmen mee op band. Deze is leuk voor even maar kan wel eens snel vergeten worden.

flagVerenigd Koninkrijk

James Newman is een goede zanger dus dat is het probleem niet bij dit nummer. Wat er op het podium gebeurt, of net niet gebeurt is een groter probleem. Gaat dit laatst eindigen? Neen, maar potten gaat het niet breken.

flagGriekenland

De Utrechtse zangeres die voor Griekenland uitkomt, zingt beduidend meer ontspannen dan gisteren. Ze haalt alle noten dus kan wel op punten rekenen bij de jury’s. De act is een visueel geheel waar het publiek van kan smullen. Top tien moet lukken voor Griekenland na dit optreden.

flagZwitserland

Deze jongen is overduidelijk de beste zanger van het hele festival. Dit gaat enorm scoren bij de jury’s waardoor Zwitserland nog altijd mee gaat dingen naar de eerste plaats. Vocaal is dit perfectie.

flagIJsland

Ja deze is makkelijk te omschrijven: het is gewoon goed. Ze zijn er niet live bij dus we kijken opnieuw naar de beelden van de tweede repetitie. Linkerhelft van het scorebord is een zekerheid voor IJsland. Het einde van het nummer blijft een geniaal gegeven.

flagSpanje

De Spaanse zanger heeft een grote maan boven zich hangen en daarmee is eigenlijk wel alles gezegd. Het nummer doet eigenlijk niets voor de rest. Vocaal echt niet ok en gaat hiervoor ook afgestraft worden door de jury’s. Een zeemzoet nummer zonder inhoud. Dit kan wel eens helemaal laatst eindigen in de finale.

flagMoldavië

De wulpse zangeres uit Moldavië gaat voor de stemmen van de mannen in Europa. Vocaal is dit eigenlijk echt niet goed want er lopen meer stemmen mee waardoor haar zang, gelukkig, volledig weg. Het is echt moeilijk in te schatten wat deze morgen gaat doen want hoe ze in de finale is geraakt, snapt nog steeds geen mens.

flagDuitsland

Jendrik is niet de beste zanger die dit jaar mee doet aan het festival dat is wel duidelijk. Velen worden er blij van maar of de jury dit gaat kunnen smaken, stellen wij enorm in vraag. Het is een beetje veel te veel van alles door elkaar. Druk druk druk druk.

flagFinland

Rock op het festival is altijd leuk. De jongens van Blind Channel zetten de zaal in vuur en vlam, letterlijk dan want er komt heel veel vuur aan te pas. Ze brengen het nummer elke keer opnieuw vol overtuiging en ook deze keer is het niet anders. Het publiek kan het alleszins wel smaken.

flagBulgarije

Hoe groot kan het contrast zijn. In de tweede halve finale moest Bulgarije na het stevige nummer van Finland en in de finale is het net andersom. Gelukkig is er een kort stukje van Edsilia met enkele commentatoren zodat het publiek toch even kan bekomen. Vocaal valt er niets aan te merken op Victoria dus ze zal wel punten scoren bij de jury’s. Ze zit nog steeds op haar rots met de foto van papa aan haar zijde. Het is een mooi geheel maar je moet ervan houden. De jongere generatie gaat dit kunnen smaken dus dit zou eigenlijk een mooi resultaat moeten worden voor Bulgarije.

flagLitouwen

THE ROOP zet de zaal op zijn kop met het aanstekelijke dansje en dat doen ze eigenlijk elke keer. De plaatsing van Litouwen kan ze misschien wel eens parten spelen want het zou zomaar kunnen wegvallen. Vocaal kan je er weinig slechts over zeggen. Het dansje geeft het nummer wel een meerwaarde want zonder ben je dit snel vergeten.

flagOekraïne

De verrassing van het hele festival moet echt wel het lied uit Oekraïne zijn. Het nummer is sinds het gebracht werd in de halve finale gebombardeerd tot een van de favorieten. Vanuit de zaal klinkt een heel groot applaus in de break van het nummer om de band nog meer aan te moedigen waardoor ze nog meer energie krijgen. Deze kan zomaar eens heel goed score gaan worden voor Oekraïne.

flagFrankrijk

Barbara is zo goed in wat ze doet en ze neemt je helemaal mee in haar wereld. De jury’s gaan hier enorm veel punten aan geven dus we zijn er zeker van dat er heel veel douze points haar kant zullen uitgaan. Het is klasse, enorme klasse. gaan we volgend jaar naar Frankrijk, de kans is groot.

flagAzerbeidzjan

Uit het land van het vuur is hier Efendi. Vocaal niet echt iets speciaals dus we vragen ons af wat de jury’s hiervan gaan denken. Het is wel een feestje in de zaal dus bij het publiek gaat dit wel scoren. We blijven het zeggen: het kabbelt en kabbelt en als het dan echt begint…is het gedaan.

flagNoorwegen

TIX, de jongen die vele harten heeft gestolen met zijn persoonlijkheid. Zang is goed en ook bij het publiek in de zaal wordt dit gesmaakt. De zonnebril gaat even af en zo zien we ook de man achter TIX, Andreas.

flagNederland

Jeangu is ook een van de betere zangers van het festival. We zijn echt benieuwd wat dit gaat doen morgenavond want het kan elke kant op met dit nummer. Natuurlijk is de zaal fan want het grootste deel zijn Nederlanders. Laatst eindigen gaat dit alvast zeker niet worden.

flagItalië

Publiekslieveling Italië mag al direct op een enorm applaus rekenen vanuit de zaal. Ze weten wat ze moeten doen, een optreden afleveren waar je naar moet kijken. Dit is een nummer dat misschien niet gaat winnen bij de jury’s en niet bij het publiek maar kan dan uiteindelijk toch nog met de overwinning gaan lopen. Top drie moet zeker lukken voor Italië en misschien is dit wel de winnaar van 2021.

flagZweden

Zweden stelt een beetje teleur dit jaar. De zang is ondermaats en gaat echt niet goed scoren bij de jury’s. Hopelijk krijgt Tusse de steun van het publiek of het wordt een droevig resultaat morgenavond. Gemiste kans voor de Zweden.

flagSan Marino

Qua afsluiter kan dit wel tellen. Senhit sluit af in stijl en de aanwezigheid van Flo Rida kan haar alleen maar extra punten opleveren. Het moment dat hij het podium opkomt, ontploft de zaal. Senhit zingt goed en dit wordt sowieso het beste resultaat voor San Marino.

Advertentie