Rotterdam 2021

ROTTERDAM 2021

Ook Duncan Laurence positief getest op corona, gevolgen voor finale Songfestival

Na een lid van de IJslandse groep Daði og Gagnamagnið, waardoor die beslist heeft in het geheel niet live deel te nemen aan de resterende shows op het Songfestival in Rotterdam, heeft nu ook regerend winnaar Duncan Laurence positief getest op corona.

De Nederlandse voorschriften zijn uitermate streng, iedereen die Ahoy binnen wil, moet een negatief testresultaat van de dag zelf voor kunnen leggen. Op woensdag vertoonde Duncan milde symptomen en bij een test bleek hij positief te zijn. Dat betekent meteen dat Duncan Laurence niet meer live in de Songfestivalarena kan komen. Hij zal nog opduiken in een andere vorm, maar hoe is niet geweten. Normaal zou hij in de finale een nieuw nummer in wereldpremière brengen en uiteraard de trofee aan zijn opvolger overhandigen. Ook over hoe dat laatste zaterdag zal verlopen, is nog geen nieuws.

Heel ontgoocheld

Executive Producer Sietse Bakker laat het volgende weten: ‘We zijn natuurlijk eerst en vooral ontgoocheld, eerst en vooral voor Duncan, die een live optreden verdient op ons Songfestivalpodium na zijn overwinning in 2019 en het wereldwijde succes van Arcade. ‘We konden niet trotser zijn op zijn openingsact voor de eerste halve finale. We wensen Duncan uiteraard een spoedig herstel.’

‘Duncan is heel ontgoocheld‘, laat zijn manager weten. ‘Hij heeft hier twee jaar naar uitgekeken. We zijn heel blij dat hij nog altijd te zien zal zijn in de finale op zaterdag 22 mei.’

Hooverphonic is onze Songfestivalkandidaat van 2021. Ontdek dankzij alle verhalen in ons boek ’65 jaar België op het Songfestival’ hoe het de andere deelnemers is vergaan. Koop het via deze link.

Advertentie