Rotterdam 2021

ROTTERDAM 2021

Uiterlijk midden april duidelijkheid over tickets Songfestival 2021

De eerste moeilijke stap is genomen. De organisatie van het Eurovisiesongfestival 2021 laat weten dat ze definitief afziet van een versie zoals we ze kennen. De situatie in Nederland en de rest van Europa is nog te onzeker en dus is er beslist in te zetten op ‘scenario B’. In dit scenario zou alles, of toch zoveel mogelijk, worden gehouden in Rotterdam. Delegaties kunnen overkomen en alles zal volgens strikte regels verlopen. Of er publiek kan worden toegelaten wordt pas beslist in april. Wat dan met de tickets?

De organisatie werkt toe naar het scenario waarin er wordt ingezet op de anderhalve meter afstand. Om deze regel te bolwerken, moet er ook gesnoeid worden in de beschikbare én verkochte plaatsen in Ahoy. Het aantal plaatsen wordt enorm gereduceerd met als gevolg dat er geen staanplaatsen zullen zijn. Daarom zullen alle kaarten worden terugbetaald.

Code voor kaarthouders

Vanaf het moment dat er meer duidelijkheid is over het wel of niet toelaten van publiek, zal de organisatie hierover een beslissing nemen, uiterlijk in april. Mits er toch een publiek aanwezig mag zijn, zal er voor de huidige kaarthouders een code beschikbaar komen waarmee ze opnieuw kaarten kunnen kopen. Fans die vorig jaar al geen kaartje hadden, zullen ook hier uit de boot vallen. Als het mogelijk is om in mei meer publiek toe te laten, dan geven ze alleen de huidige tickethouders de mogelijkheid om kaartjes te kopen voor de show(s) waar ze oorspronkelijk kaartje(s) voor hadden aangeschaft.

Advertentie