Stockholm 2016

STOCKHOLM 2016

Bevestigd: 43 landen nemen deel aan songfestival 2016

De EBU heeft op de website van het Eurovisiesongfestival laten weten dat er 43 landen deelnemen aan het Eurovisiesongfestival 2016. Dat is een evenaring van het record dat eerder werd gevestigd in 2008 en 2011.

In vergelijking met de editie van 2015 keren Oekraïne, Bosnië & Herzegovina, Kroatië en Bulgarije allen terug naar de wedstrijd, na respectievelijk een, drie, drie en twee jaar afwezigheid. Zoals eerder al bekend gemaakt neemt Australië opnieuw deel volgend jaar, maar nu in een van de halve finales.

Dit zijn de 43 deelnemende landen:

Albanië, Armenië, Australië, Azerbeidzjan, België, Bosnië & Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Georgië, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, (VJR) Macedonië, Malta, Moldavië, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Rusland, San Marino, Servië, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk Wit-Rusland, Zweden, Zwitserland

De EBU zegt actieve gesprekken te hebben gehad met de Turkse TRT om een terugkeer van dat land in de wacht te slepen, maar tevergeefs. Toch laat EBU Supervisor Jon Ola Sand zich uiteraard positief uit over de evenaring van het deelnemersrecord: ‘We hebben veel moeite gedaan om zoveel mogelijk landen samen te brengen, en dit cijfer is daar het bewijs van. Dat al deze landen en culturen samenkomen, ondanks de uitdagingen waar Europa en de wereld vandaag mee te maken hebben, toont de kracht van muziek en de blijvende aantrekkingskracht van het songfestival aan.’

Het 61e Eurovisiesongfestival vindt plaats op dinsdag 10, donderdag 12 en zaterdag 14 mei volgend jaar in het Zweedse Stockholm. De ticketverkoop start vandaag.

Advertentie