Australië

AUSTRALIEEX-DEELNEMERSSTOCKHOLM 2016

Conchita Wurst maakt Australische kandidaat bekend

De Australische omroep SBS heeft laten weten dat op donderdag 3 maart de kandidaat van Down Under voor het komende songfestival bekend zal worden gemaakt.

Die bekendmaking zal niet gebeuren op televisie of sociale media, maar tijdens een concert van Conchita Wurst. Diezelfde avond speelt ze een eenmalig concert met het symfonieorkest van Sydney, en als apotheose van haar avond mag zij de Australische songfestivalkandidaat bekendmaken én verwelkomen op het podium. Of die ook zijn/haar song voor Stockholm meteen zal brengen, is nog niet bekend.

De komende weken zal de SBS tips geven over de kandidaat via zijn kanalen op sociale media. De geruchtenmolen draait op volle toeren, en eerder berichtten we al dat zangeres Delta Goodrem wel eens gekozen zou kunnen zijn.

Australië debuteerde vorig jaar als eenmalige deelnemer in de finale, maar het lijkt er inmiddels op dat het land mag blijven deelnemen. Dit jaar staat het land weliswaar in de eerste helft van de tweede halve finale, op donderdag 12 mei.

Advertentie