Australië

AUSTRALIESTOCKHOLM 2016

Geruchtenmolen op volle toeren: Delta Goodrem voor Australië?

Wie volgt Guy Sebastian op als Australische songfestivalkandidaat? Het blijft opvallend stil Down Under, maar de naam van Delta Goodrem doet de ronde.

‘Ik zou veel te nerveus zijn, zelfs doodsbang‘, antwoordde Kylie Minogue vorig jaar op de vraag of ze aan het songfestival zou deelnemen. De Australische – die nochtans al op heel wat grote podia mocht staan, waaronder de songfestivalarena Globen in 2008 – was al eens gevraagd om deel te nemen, maar weigerde. Wie wordt dan wel Australiës tweede songfestivaldeelnemer?

De naam van Delta Goodrem passeert steeds meer de revue. Ze heeft die speculatie zelf wat gevoed door op Facebook een ietwat geheimzinnige post te plaatsen.

󾠚 #inprocess

Geplaatst door Delta Goodrem op maandag 8 februari 2016

Goodrem, die de allereerste Australische bijdrage voor het Junior Eurovisiesongfestival pende, is een van Australiës populairste artiesten. Momenteel zit ze in de jury van The Voice en acteert ze in de musical Cats. ‘De musical eindigt binnenkort waardoor ze tijd heeft voor het songfestival. Ze zal ook een nieuw album releasen en dus is een songfestivaldeelname prima promotie. Bovendien wil ze opnieuw meer succes in het buitenland’, klinkt het op sociale media.

De Australische scoorde vorig jaar nog een nummer 1-hit met Wings, een songfestivalgevoelig lied.

play

Op sociale media reageert men enthousiast over de mogelijke deelname van Delta Goodrem. Er is zelfs al een petitie gestart om haar te overtuigen.

Advertentie