Duitsland

DUITSLANDINTERVIEWSSTOCKHOLM 2016

Duitse kandidaat Joco: ‘Van Abbey Road naar Stockholm!’

In Duitsland hebben ze tien kandidaten die op 25 februari de voorronde Unser Lied für Stockholm hopen te winnen. Eén van die kandidaten is Joco, een duo bestaande uit zussen Josepha en Cosima. Songfestival.be had een interview met de twee jongedames. Ze vertellen meer over hun deelname en inzending Full Moon.

Avantasia, Alex Diehl, Ella Endlich, Gregorian , Jamie-Lee Kriewitz, Woods of Birnam, Keøma, Laura Pinski, Luxuslärm én Joco, ze nemen allemaal deel aan de Duitse songfestivalvoorronde van 2016. ‘Als we zelf niet winnen, dan hopen we stiekem dat Woods of Birnam het haalt. Wij zijn eigenlijk vrienden en traden al samen op. Heel grappig om samen in deze selectie te zitten’, beginnen de sympathieke zussen ons interview.

Telefoontje van NDR

Duitstalige omroep NDR belde de dames zelf op met de vraag of ze zin hadden in een reisje naar Stockholm: ‘We hebben het heel druk en toen kwam daar plots dat telefoontje bij. Toevallig hadden we net een nieuw nummer klaar, Full Moon, en vonden dat het ideale moment om toe te happen. We willen met onze muziek zoveel mogelijk mensen bereiken!’, zegt Cosima.

‘Momenteel zijn we op tournee en als laatste song brengen we onze inzending Full Moon. Iedereen is enthousiast en we krijgen veel positieve reacties. Deze tournee is trouwens de ideale manier om ons voor te bereiden op de nationale finale. We gaan ons optreden heel puur en eenvoudig houden. Daar staan we met Joco voor.’

play

Duitsland scoort de laatste jaren zeer slecht op het songfestival, met de nul punten en laatste plaats van vorig jaar als triest dieptepunt. Cosima en Josepha denken dat het universele thema van hun song een troef is waarmee ze punten kunnen scoren. ‘Ons liedje gaat over de maan en iedereen heeft daar hoe dan ook een band mee. De volle maan brengt mensen samen en daar draait het songfestival uiteindelijk ook om. Om samen muziek te maken. Ons debuutalbum mochten we opnemen in de bekende Abbey Road Studios, onze andere droom is nu het Eurovisiesongfestival in Zweden!’

Mondje Nederlands praten

Ons interview kon perfect in het Nederlands verlopen, want de zussen studeerden namelijk in de Nederlandse stad Enschede. Dat is maar goed ook, want ze hebben ook al fans in ons land. ‘We speelden in de Brusselse Botanique en dat was zeer leuk! We geven nog concerten in verschillende landen, maar hebben wel een paar weken in mei geblokkeerd hoor’, zeggen de twee met een knipoog.

Advertentie