Spanje

SPANJESTOCKHOLM 2016

Spanje: nationale voorronde met zes artiesten

Spaanse omroep TVE heeft bekend gemaakt dat ze hun kandidaat voor het songfestival van 2016 zullen aanduiden via een voorronde. Daarmee bevestigen ze eerdere geruchten. De komende periode maken ze de zes deelnemers bekend

Welke kandidaten kans maken op het Spaanse ticket naar Zweden is nog niet bekend, maar een aantal namen, die het Spaanse publiek vast wel kennen, doen de ronde; María Isabel, de winnares van het Junior Eurovisiesongfestival in 2004, had enige tijd terug al aangegeven dat RTVE interesse in haar had voor een mogelijke deelname. De zangeres bracht onlangs een nieuw album uit, Yo Decido. Een songfestivaldeelname zou dus zeker niet misplaatst zijn.

Nummer klaar

Ook Youtubesensatie Xuso Jones zou een mogelijke kandidaat zijn. De 26 jarige zanger werd ontdekt op het internet en bracht in 2013 een aantal singles en een album uit. De zanger heeft ook het publiek voor optredens van internationale artiesten Selena Gomez en Justin Bieber mogen opwarmen.  Daarnaast zouden ook de meest recente winnaars van de Spaanse talentenjachten El Numero Uno, Raul Gomez en The Voice-runner-up Maverick, een deelname voor Spanje wel zien zitten. Maverick zou zelfs al een latinonummer klaar hebben liggen, geschreven door Juan Magan.

Meer details, over bijvoorbeeld de timing van de voorronde, zijn er nog niet.

Advertentie