Albanië

ALBANIESTOCKHOLM 2016

Songfestivalseizoen 2016 geopend

Vandaag, op 1 september, is het songfestivalseizoen geopend voor de editie van 2016. Dat betekent dat liedjes die kans maken om deel te nemen aan de 61e editie van de wedstrijd, vanaf vandaag openbaar gemaakt mogen worden.

Het is ook rond deze tijd dat verschillende Europese omroepen langzaam op gang komen met hun selecties voor volgend jaar. In Zweden, Denemarken, Finland en Albanië lopen de inschrijvingen momenteel. Tot nader order kunnen geïnteresseerde artiesten zich ook nog steeds in te schrijven voor Eurosong 2016, de voorronde van onze eigen VRT. De dag na het songfestival in Wenen werd een oproep gelanceerd voor artiesten en componisten. Zij kunnen zich dus nog steeds aanmelden via [email protected].

Weetje: de zogenoemde 1 septemberregel was tot voor enkele jaren terug de 1 oktoberregel. Het was het opzet van de voorronde van de RTBF voor het Eurovisiesongfestival 2011, een onlinevoorronde met crowd funding, dat de EBU ertoe aanzette in de zomer van 2010 een wijziging door te voeren aan het reglement.

Advertentie