Stockholm 2016 repetities

STOCKHOLM 2016 REPETITIES

De 1e repetities van de Grote Vijf: Duitsland, Italië en het VK

Vandaag de langste repetitiedag van het jaar, met in de staart de tweede repetitie van onze Laura Tesoro. Voor het zover is, hebben eerst de overige landen van de Grote Vijf vanochtend nog hun eerste keer op het songfestivalpodium.

Het volledige repetitieschema van vandaag vind je hier terug.

Duitsland

play

De Duitse mangafan Jamie-Lee en haar entourage hebben wijselijk besloten het optreden uit de nationale finale te kopiëren naar het songfestivalpodium. Dezelfde dorre bomen en groene laserstralen zijn terug van weggeweest. De enige wijziging zit in de gewijzigde backing vocals, en dat was dan weer een niet al te wijze beslissing. Jamie-Lee kan rekenen op haar opvallende verschijning, maar mist vooralsnog voldoende natuurlijke uitstraling om een langdurige indruk na te laten. Tijdens de eerste repetitie bleef het allemaal wat aan de vlakke kant. Vooral de technische ploeg heeft nog werk, want het camerawerk was nog niet naar behoren.

JamieLee

Italië

play

De Italiaanse zangeres Francesca Michielin heeft een originele act voor haar tweetalige song No Degree of Separation. Ze draagt een jumpsuit met bloemenprint, het hele podium om haar heen is versierd met plastic bloemen, en op de achtergrond staat een grote boom geprojecteerd over de verschillende schermen. Als bijkomende visuele gimmick worden er tijdens het hele optreden in het wit hartjes en andere vormen getoond op het scherm. Dat is een video-effect dat dus niet in de zaal te zien is, maar enkel voor de kijkers thuis effect heeft. Francesca is ontwapenend en haar podiumsetting is schattig zonder kinderachtig over te komen. Het perscentrum beloonde dit optreden alvast met een overdonderend applaus.

FrancescaMichielin

Verenigd Koninkrijk

play

De allerlaatste eerste individuele repetitie van het songfestival 2016 is achter de rug. Als allerlaatste bestegen Joe & Jake uit het Verenigd Koninkrijk het podium met hun song You’re Not Alone. Ze staan in het midden van het overwegend blauwe en paarse podium, met aan de zijden van beide heren een drummer op een platform. De setting wordt aangekleed met selfies die fans van het duo konden insturen via een oproep van de BBC. De foto’s dragen bij tot het scheppen van de sfeer van het vrolijke liedje. In eerdere optredens toonden Joe & Jake al dat ze geen geweldige vocalisten waren, en dat werd vanochtend ook bestendigd: de stemmetjes klinken schril en onzeker. Het valt te betwijfelen dat dit euvel op een week nog verholpen kan worden.

JoeJake

(Foto’s en video’s: EBU)

Advertentie