Tel Aviv 2019

TEL AVIV 2019TEL AVIV 2019 REPETITIES

Jury show halve finale 2 – Live updates

Een belangrijke dag voor Duncan en zijn team, vandaag krijgen zij punten van de jury! Hieronder een kort verslag van de prestaties van de verschillende deelnemers. Morgen kunnen jullie zelf oordelen.

flagArmenië

Srbuk trakteert de jury en het aanwezige publiek op een knaller van een opener. Ze haalt alle noten en dat kan op veel applaus – en hopelijk ook punten – rekenen.

flagIerland

Sarah lacht haar mooiste lach maar er straalt paniek uit haar ogen. In de eerste strofe vergeet ze zelfs een stukje van haar tekst.

flagMoldavië

Een ijzersterk optreden van Anna. Ze legt er nog meer emotie in dan anders. De Moldaviërs schudden op het laatste moment ook nog een visuele truk uit hun mouw, waarbij Anna eventjes in de zand-animatie verdwijnt.

flagZwitserland

Gillende dames in het publiek wanneer Luca het podium op komt. Hij heeft zowel de zaal als de persruimte mee met zijn opzwepend nummer, dat is zeker. Qua zang is het niet het meest uitdagende nummer, maar Luca presteert en da’s wat telt.

flagLetland

That night kabbelt nog steeds voorbij. Het is een nummer waarvan we elke keer weer vergeten dat het deelneemt. Niks aan te merken op de zang, maar het lied verdwijnt uit ons geheugen van zodra de laatste noot is uitgestorven.

flagRoemenië

Ester Peony zit als een soort boze ex van Dracula in haar zetel. Ze slaagt erin om het ongemakkelijke gevoel van het nummer over te brengen naar de kijkers. Helaas zingt ze vandaag niet altijd even zuiver.

flagDenemarken

We hebben een beetje medelijden met Leonora, want ze is zichtbaar zenuwachtig. Gelukkig is dat niet te merken aan haar zangkwaliteiten. Het blijft een schattig nummer met een boodschap die mogelijk aanslaat bij de juryleden.

flagZweden

John Lundvik heeft nog geen noot gezongen, en het publiek wordt al wild. Dat is te begrijpen want werkelijk élke repetitie van Zweden was er knal op. Een traktatie voor alle zintuigen en een nummer dat we sowieso zaterdag terugzien. En zo niet, dan moeten we eens een hartig woordje met de jury gaan praten.

flagOostenrijk

Deze namiddag kon PÆNDA een zeer goeie dress rehearsal op haar naam schrijven, maar jammer genoeg kan ze dat vanavond niet herhalen. Af en toe niet helemaal juist gezongen, maar het blijft wel een mooi intiem nummer. 

flagKroatië

Een goeie juryfinale voor Roko. Hij krijgt ook veel liefde uit de zaal. Kroatië staat – naar onze mening niet onterecht – op menig guilty pleasure-lijstje. Jacques Houdek mag trots zijn op zijn pupil!

flagMalta

Michela begint er eindelijk wat in te komen, maar de graphics blijven raar. De gekleurde lichten staan té fel waardoor zowel Michela als haar dansers helemaal in het niets verdwijnen. Nog een twijfelgevalletje voor de kwalificaties.

flagLitouwen

Echt zuiver heeft ie nog niet veel gezongen, deze Jurij uit Litouwen. En da’s vandaag niet anders. Een mooi voorbeeld van hoe een mooi snoetje niet noodzakelijk een nummer kan redden.

flagRusland

Perfect gezongen zoals altijd. En wanneer Sergey dan ook nog eens de schattigste lach ooit produceert bij het horen van het applaus uit de zaal, dan kan je niet anders dan smelten. Sergey is absoluut één van de publiekslievelingen, en wordt ook zonder veel twijfel terug verwacht in de finale van zaterdag.

flagAlbanië

Ktheju tokës is een nummer dat je ofwel fantastisch vindt, ofwel afzet. Jonida en haar drie achtergrondzangers doen het geweldig, maar veel zal ook afhangen van de persoonlijke smaak van de juryleden, die wel een invloed kan hebben op de resultaten van morgen.

flagNoorwegen

Eveneens een acquired taste is de joik, het speciale gezang van Fred-René, dat toch wel een performante plaats krijgt in het nummer van Noorwegen. Maar het blijft wel een goed gezongen, up-tempo lied dat hoogstwaarschijnlijk wel kwalificeert.

flagNederland

De Nederlanders die naast ons zitten, hebben drie minuten lang hun adem ingehouden maar kunnen nu opgelucht ademhalen. Duncan maakte één klein uitschietertje maar dat hebben we hem al lang vergeven. Dit gaat sowieso scoren. En voor wie niet naar de Facebook Live aan het kijken is: Jasper heeft een traantje gelaten.

flagNoord-Macedonië

Een beetje een klef nummer maar toch raakt het je. Onberispelijk gezongen en verdient een plek in de finale. Maar de concurrentie is moordend in deze semi.

flagAzerbeidzjan

Chingiz zijn laser-hart drijft een beetje van zijn borst. Een klein visueel mankementje waar de jury zeker wel door kan kijken. Chingiz doet het super, met een falsetto die kan tippen aan die van Duncan. Een top prestatie voor het laatste nummer van deze halve finale.

Advertentie