Tel Aviv 2019

TEL AVIV 2019TEL AVIV 2019 REPETITIES

Repetitiedag 1 (04/05) – Updates

Omdat ze in Israël volgende week een rustdag inplannen, starten de repetities uitzonderlijk al op zaterdag. Onze ploeg arriveert zondag in het perscentrum. Vanaf dan brengen we je live-verslaggeving vanuit Tel Aviv. Ook onze dagelijkse Facebook Live keert terug. Vandaag krijg je hier updates te zien zoals ze door de organisatie naar buiten worden gebracht. Het overzicht vind je hieronder, in Belgische tijd: in Israël is het een uur later.

flagCyprus

play

Tamta mocht de repetities openen vandaag. Ze staat in een zwart leren outfit op het podium geflankeerd door vier dansers. Er wordt gedanst op het podium maar daar blijft het ook bij. De act heeft veel minder effect dan de act van Eleni vorig jaar. Zingen doet Tamta behoorlijk, dat speelt wel in haar voordeel. We zien veel snelle camerashots en kleuren uit de videoclip.

flagTsjechië

play

Lake Malawi moest normaal pas later repeteren maar door omstandigheden werd er gewisseld met Montenegro.
De jongens staan met hun gekleurde truien in drie grote LED-boxen die tijdens het nummer ook de kleur van hun trui aannemen. Op het einde verschijnt het logo van Lake Malawi en het woord ‘friend’ in verschillende talen. Aan hun enthousiasme zal het alleszins niet liggen.

flagFinland

play

Darude ft Sebastian Rejman, zo werd het aangekondigd, maar tijdens de repetitie staat Darude bijna van het podium en komt hij amper een paar keer in beeld. Sebastian zingt het nummer voor het podium en op het hoofdpodium staat nog een danseres. Qua zang probeert Sebastian verschillende nieuwe dingen om het nummer meer kracht te geven. Op de achtergrond zien we veel beelden van water die op het einde overgaan naar meer frissere tinten van de natuur.

flagPolen

play

De vier dames uit Polen dragen zoals verwacht de jurken die we al eerder zagen tijdens de pre-parties. De enige verandering is dat de vrouwen het optreden starten met een doorzichtig paillettencape over hun gouden hoofdstuk heen. Ze starten op een ronddraaiend platform, waar ze doorheen het optreden vanaf komen. Op de LED-schermen zien we beelden van de vier zangeressen met rood-witte tinten.

flagSlovenië

play

Voor degenen die het optreden van Slovenië al in de nationale finale zagen, zullen niet heel verbaasd zijn. Het is een exacte kopie van wat de twee daar al brachtten, alleen de LED-schermen geven het optreden wat extra. Zala en Gašper zijn beiden in het wit gekleed, met op de achtergrond een sterrennacht. Het komt dromerig over, maar past perfect bij het lied.

flagMontenegro

play

De groep uit Montenegro pakt het in Tel Aviv helemaal anders aan dan in de nationale finale. Aan het begin van het optreden staan alle groepsleden verspreid over het podium, zodra het refrein start vormen ze samen een cirkel. De interactie tussen de leden brengt ze daarna wat meer samen. Qua kleding dragen ze rood-witte kleuren. Ook zullen er pyrotechnieken worden gebruikt.

flagHongarije

play

Joci is is gekleed in de stijl zoals we hem nog kennen van in 2016, deze keer volledig in het zwart. Zijn act begint zittend op een soort box, waardoor we meteen zien dat hij op blote voeten op het podium staat. Tijdens het volledige optreden worden rode en gouden lichteffecten gebruikt. Halverwege het optreden wordt op de LED-vloer een gouden pad getoond waarop Joci richting de camera loopt. Op de achtergrond worden er foto’s getoond van wat vermoedelijk vaders moeten voorstellen. Aan het einde zien we en gouden ‘regen’ op de LED-schermen, maar deze keer heeft dit een omgekeerd effect. De gouden sprinkels gaan deze keer naar boven in plaats van naar beneden.

flagWit-Rusland

play

Ook Zena pakt het helemaal anders aan in Tel Aviv. Ze start zittend op een aantal bakken die normaal backstage staan waarin allerlei apparatuur zit. Haar kleding is erg kleurrijk, waaronder ze lange witte laarzen draagt. Als ze bij het refrein aankomt wordt de choreografie veranderd. Het lijkt erop dat Wit-Rusland rookeffecten zal gebruiken lettend op de LED-schermen. Zena is nog erg voorzichtig met haar stem, waarschijnlijk om deze niet over te belasten.

flagServië

play

Nevena’s optreden start in het midden van de LED-vloer, waar ze ook het hele optreden blijft staan. De LED-vloer is volledig gevuld met ijs. De Servische zelf draagt dezelfde outfit als tijdens de nationale finale; zwart met zilveren decoratie. De camera draait in het begin om haar heen waarna een langzame close-up volgt. Op de LED-schermen vormt zich nu ook ijs dat op een dramatische manier breekt. Na het eerste refrein worden 3D-technieken gebruikt die een ronddraaiend effect vormen vanaf de onderkant van haar jurk. Tijdens het laatste refrein verandert de kleur naar goud waardoor het optreden zijn hoogtepunt bereikt.

Advertentie