Tel Aviv 2019

TEL AVIV 2019TEL AVIV 2019 REPETITIES

Repetitiedag 8 (12/05) – Live updates

Hopelijk zijn o.a. Bilal, Miki en Mahmood uitgeslapen want deze voormiddag zijn zij opnieuw aan de beurt. En vanavond: de ‘oranje loper’. Volg het live bij ons.

flagIsraël

play

Kobi blijft zijn nummer heel geëmotioneerd zingen, ook tijdens deze tweede repetitie. Geen wijzigingen ten opzichte van eergisteren. Israël heeft duidelijk het voordeel van in eigen land op te treden. De staging en het camerawerk staan op punt. De gouden ketting is er misschien wat veel aan, maar punten gaat dit zeker scoren bij de vakjury.

flagFrankrijk

play

De groei die Bilal Hassani heeft doorgemaakt sinds hij gekozen werd om Frankrijk te vertegenwoordigen is ronduit fenomenaal. De vocaal onzekere jongen is een artiest geworden die heel zelfverzekerd, vol trots en vooral heel overtuigend op het festivalpodium staat. De zang is op geen enkel moment ondermaats te noemen en ook de act imponeert. Frankrijk zet na enkele visueel sobere jaren eindelijk nog eens een degelijk totaalproduct neer. Zelfzekere artiest, een aanstekelijk nummer en een act met een bijzonder mooie boodschap.

flagSpanje

play

Miki is duidelijk in veel betere mood dan tijdens zijn eerste repetitie. Tijdens deze doorloop spat de energie van het scherm. Het huis, de reus, het schuddend effect, de GoPro, alles is gebleven. Maar de kleuren en beelden op de LED-schermen zijn aangepast. De achtergrond is deze keer niet constant een overdaad aan kleuren en de act met de reus komt veel beter tot zijn recht. Een puike tweede repetitiedag voor Spanje en het feestje kan nu echt beginnen.

flagItalië

play

De outfits voor Mahmood en zijn team zijn aangepast, hij draagt bij de eerste doorloop een wit hemd, bij de derde een fel rood, zijn dansers zwarte outfits. De act blijft verder dezelfde, maar deze keer zingt de zanger wel zuiver. De eerste repetitie had hij vermoedelijk nog last van zijn verkoudheid, maar die is helemaal weg. De zanger zingt vol overtuiging en krachtig. Italië doet terug mee voor een hoge notering in het eindklassement.

flagVerenigd Koninkrijk

play

Michael heeft nog niet in de zon gelegen en dat is jammer. De sympathieke zanger uit het Verenigd Koninkrijk heeft nood aan wat kleur in zijn gezicht om meer charismatisch over te komen. In tegenstelling tot Jurijus uit Litouwen kan hij de kijker thuis niet inpakken met een ontwapenende lach en dat speelt in zijn nadeel. Zijn stem klinkt nog steeds als een klok en dat houdt dit nummer recht, maar tot de achtergrondzangers mee op het podium komen, mist het geheel uitstraling en energie.

flagDuitsland

play

Visueel heeft de Duitse delegatie enkele wijzigingen doorgevoerd, de woorden ‘Sorry’ en ‘Respect’ zijn verdwenen. De foto’s van de ‘zussenduo’s’ zijn vervangen door een goudkleurige panelen op de LED-schermen. De pyrokinetische regen is gebleven. Vocaal klinkt het allemaal wat zuiverder dan tijdens de vorige repetitie, maar het blijft nasaal en schel. De laatste repetitie voor de officiële start van het festival. En mogelijk ook de laatste plaats in het eindklassement op zaterdagavond.

Advertentie