Turijn 2022

TURIJN 2022

Vanavond: 2e halve finale Songfestival 2022

Vanavond vindt vanuit de PalaOlimpico in het Italiaanse Turijn de tweede halve finale plaats van het Eurovisiesongfestival 2022. Achttien landen, waaronder België, strijden voor tien plekken in de finale nu zaterdag.

De uitzending is vanaf 21.00 uur stipt te volgen op onder meer Eén en VRT NU, NPO1 en NPO Start, en het YouTube-kanaal van het Songfestival. Eén zendt vanaf 20.40 uur een documentaire uit over onze Belgische kandidaat, Jérémie Makiese. Omstreeks 23.00 uur zou de uitslag moeten worden bekendgemaakt en weten we of hij met zijn lied Miss You kon doorstoten naar de finale. Peter Van de Veire becommentarieert de uitzending voor de Vlaamse kijkers, het duo Cornald Maas en Jan Smit voor de Nederlandse.

Die uitslag wordt bepaald door vijfkoppige vakjury’s en stemmende kijkers per deelnemend land. Ook Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk stemmen vanavond mee. Aan het einde van de liveshow maken de presentatoren (Laura Pausini, Mika en Alessandro Cattelan) enkel de tien finalisten op willekeurige volgorde bekend. De gedetailleerde uitslag wordt pas na de finale bekendgemaakt.

Naast de deelnemende songs zijn er gastoptredens van onder meer Il Volo, de mannengroep die Italië vertegenwoordigde in 2015 met Grande amore.

Het deelnemersveld van vanavond, op startvolgorde:

Advertentie