Voorrondes 2017

VOORRONDES 2017KIEV 2017

De voorrondes van 9 februari – Alle resultaten

Songfestival.be houdt je elk weekend op de hoogte van het verloop van de nationale finales in alle deelnemende landen aan het Eurovisiesongfestival 2017. Je vindt hier alle informatie over de landen, de deelnemers, de stemsystemen én de livestreams. Met vanavond de nationale finale in Duitsland.

 Duitsland | 20.15 uur – 23.15 uur | Livestream

 Duitsland | Eurovision Song Contest – Unser Song (Finale)
Starttijd: Donderdag 9 februari, 20.15 uur, Das Erste (Telenet: kanaal 170, Proximus: kanaal 280, livestream)
Stemsysteem: Televoting (100%) bepaalt de uitslag.
Presentatie: Barbara Schöneberger

De Duitse voorronde werkt met vijf kandidaten, twee songs en vier rondes. Hieronder vind je een overzicht in tekstvorm. Een (Duitstalig) filmpje dat het concept uit de doeken doet, vind je hier terug. Twee dingen staan alleszins vast. Ten eerste zijn Axel Feige, Felicia Lu, Helene Nissen, Levina en Yosefin de vijf weerhouden kandidaten. Ten tweede zal de Duitse song voor Kiev Wildfire of Perfect Life heten. Op website Eurovision.de kan je al fragmentjes beluisteren van alle verschillende combinaties.

In de eerste ronde zingt elke kandidaat een cover van een bestaand nummer, naar eigen keuze. Twee kandidaten vallen af na een eerste stemronde.

In de tweede ronde zingen de drie overblijvende kandidaten elk één van de twee nieuwe songs, telkens in een ander arrangement. Eén kandidaat valt af na een tweede stemronde.

In de derde ronde zingen de twee overblijvende kandidaten elk de tweede nieuwe song, opnieuw telkens in een ander arrangement. Er zijn nu vier combinaties mogelijk, want er zijn twee artiesten met elk twee songs. De twee slechtst scorende combinaties vallen af na een derde stemronde. Het kan dus zijn dat er nog maar één kandidaat overblijft met de twee nieuwe songs, ofwel dat elke kandidaat nog één song in de race heeft.

In de vierde en laatste ronde worden de twee best scorende combinaties opnieuw opgevoerd. Na een vierde stemronde kennen we dan de Duitse kandidaat én de song voor Oekraïne.

Enkel het Duitse publiek bepaalt de uitslag, maar het krijgt hulp uit verschillende hoeken. Lena, winnares van het ESF 2010 en ook de kandidate van 2011, geeft samen met zangers Tim Bendzko en Florian Silbereisen commentaar op alle artiesten en songs. Via de officiële app van het songfestival kan iedereen ter wereld stemmen op zijn of haar favorieten. Die stemming is louter informatief voor de Duitse kijker, en wordt niet meegeteld met de echte stemmen. Op de officiële Duitstalige songfestivalwebsite zal een Engelstalige livestream voorzien worden. De link daarnaar vind je bovenaan dit artikel.

'Germany needs you', roept Conchita Wurst. Bepaal NU mee de winnaar van de Duitse voorronde! Op Eurovision.de kan je al luisteren naar fragmentjes van de liedjes. 😀

Geplaatst door Songfestival.be op woensdag 8 februari 2017

Advertentie