DSVS 2018

DSVS 2018

Vanaf maandag: De Stem van Songfestival.be 2018

Nu maandag, 12 maart, start opnieuw onze zoektocht naar hét lied voor het komende Eurovisiesongfestival. Het concept is opnieuw enkele wijzigingen ondergaan, maar zal toch nog herkenbaar in de oren klinken.

Het is al het derde opeenvolgende jaar dat Songfestival.be tussen de voorrondes en de repetities samen met haar lezers op zoek gaat naar het beste lied voor het komende Songfestival. Dit jaar krijgen jullie, onze lezers, volledige inspraak. In tegenstelling tot de vorige twee edities, gewonnen door respectievelijk Amir uit Frankrijk en Blanche uit België, zijn er dit jaar geen experts meer die meestemmen.

Top 43

Dit jaar hebben we gekozen voor een aanpak die we bij onze eerdere zoektocht dit jaar gebruikten. Tussen november 2017 en februari 2018 zochten we de allerbeste Belgische Songfestivalinzending, en dat werd uiteindelijk door jullie stemmen Rhythm Inside van Loïc Nottet van het ESF 2015, en datzelfde systeem wordt nu grotendeels gekopieerd voor De Stem van Songfestival.be, ofwel DSVS.

Dat betekent dat je vanaf nu maandag 12 maart tot en met maandag 23 april iedere ochtend een inzending voor Lissabon voorgeschoteld krijgt op onze socialemedia-accounts (Facebook, Instagram en Twitter). Elke dag kun je een keer punten geven op tien voor elke inzending. Alle stemmen die ons voor 21.00 uur diezelfde avond bereiken, worden meegeteld. Het gemiddelde puntenaantal op tien wordt het eindresultaat van elk land. Zo maken we een top 43 van alle deelnemende landen en liedjes van dit jaar.

Alfabetisch

De vijftien inzendingen met de hoogste gemiddelde scores op tien stoten door naar de finale van DSVS. Daarin kunnen jullie ons je rangschikking bezorgen. Het lied dat dan bovenaan prijkt, wint DSVS 2018 en is dus volgens jullie hét lied van het 63e Songfestival. Afspraak dus vanaf nu maandagochtend op onze sociale media-accounts voor de derde editie van DSVS! De landen volgen op alfabetische volgorde, dus we eindigen met Zwitserland en starten met Albanië.

Advertentie