DSVS 2024

DSVS 2024

Vanaf morgen: De Stem van Songfestival.be 2024

Vanaf morgen, dinsdag 12 maart, gaat Songfestival.be al voor de negende keer op zoek naar hét lied voor het komende Eurovisiesongfestival. Tegenover vorige edities zijn er enkele wijzigingen in het concept. Hieronder doen we alles uit de doeken.

Ten eerste kondigen we met trots de terugkeer van onze reviewvideo’s aan. Op veler verzoek verzamelden enkele redacteurs van Songfestival.be zich opnieuw voor de camera om hun mening te uiten (en gal te spuien?) over de songs voor Malmö. Afspraak elke ochtend om negen uur op YouTube en onze Facebookpagina.

Nieuw stemsysteem

Ten tweede wordt het stemsysteem licht aangepast. Naast de stemmen van onze redactie en natuurlijk jullie is er dit jaar ook een externe vakjury die meestemt. De namen daarvan verklappen we later.

Sinds enkele jaren wordt de Belgische inzending niet meegenomen in de eindrangschikking. Vanaf dit jaar doen we hetzelfde met Nederland. Jullie kunnen dus wel degelijk punten geven aan Mustii en Joost Klein, maar die worden niet meegeteld in de bepaling van de einduitslag van DSVS 2024.

We werken nog steeds met twee stemrondes. In de eerste stemronde worden de rangschikkingen van alle songs voor Malmö van jullie stemmen (50%) samengevoegd met die van onze redactie (25%) en de vakjury (25%). De tien hoogst geklasseerde landen gaan opnieuw door naar de finaleweek.

Songfestival.be-quiz

De derde en laatste wijziging is een terugkeer naar een regel uit De Stem van Songfestival.be 2019. Net als toen werken we de finale live af tijdens onze Songfestival.be-quiz, die dit jaar doorgaat op zaterdag 20 april in Antwerpen. Alle info en de link om in te schrijven vind je hier:

Schrijf je in voor 5e Songfestival.be-quiz en win tickets voor Slimane!

Tijdens de quiz kunnen alle aanwezige kandidaten meestemmen. De einduitslag van DSVS 2024 wordt dus bepaald door de redactie van Songfestival.be, de vakjury, de online stemmers én de quizkandidaten, die elk een kwart in de pap te brokken hebben.

Elke dag trouw op post

Verder verandert er niets: je krijgt vanaf dinsdag 12 maart op YouTube, Facebook en Instagram nog steeds elke dag een inzending voor het volgende Songfestival gepresenteerd waarop je jouw score op tien mag doorgeven.

We beginnen morgen meteen met onze eigen inzending van Mustii – maar net als in vorige jaren telt de Belgische song dus niet mee in de eindrangschikking.

Advertentie