Italië

ITALIEJUNIOR 2015

Tweeling dan toch voor Italië naar JESF

De zusjes Chiara en Martina Scarpari zullen dan toch Italië vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival in de Bulgaarse hoofdstad Sofia.

Zij wonnen vanavond een lange en ingewikkelde uitzending van Ti lascio una canzione, een populair muziekprogramma door en voor kinderen op de Italiaanse staatstelevisie. Via allerlei rondes en battles werden de tien kandidaten teruggebracht naar twee, waaruit de kijkers thuis konden kiezen. Hun oordeel viel op de zusjes Scarpari.

De populaire Italiaanse zanger Gigi D’Alessio zal nu samen met de meisjes aan de slag gaan om een geschikt nummer te componeren, dat in een later stadium bekend zal worden gemaakt. Het resultaat van hun voorganger overtreffen zal sowieso niet lukken, want Vincenzo Cantiello pakte vorig jaar meteen de eerste plek bij de eerste deelname van het laarsvormige land.

De Italiaanse omroep laat via Twitter weten dat er technische problemen waren tijdens de superfinale tussen de Scarpari’s en Giovanni Sutera Sardo, afgelopen zaterdag. Deze zaterdag wordt de superfinale opnieuw gehouden op de Italiaanse televisie. Die wonnen ze uiteindelijk. Case closed.

Het dertiende Junior Eurovisiesongfestival vindt op zaterdag 21 november plaats in Sofia, Bulgarije. Tot hiertoe hebben vijftien landen zich aangemeld.

Advertentie