Albanië

ALBANIELIVERPOOL 2023

Albina & Familja Kelmindi voor Albanië naar Liverpool

De 61e editie van het Albanese muziekfestival Festivali i Këngës zit erop. Voor het eerst mocht het publiek volledig bepalen wie uit het deelnemersveld naar het Songfestival mag afreizen. Albina Kelmindi maakte, geflankeerd door haar familie, haar favorietenrol waar.

21 kandidaten namen deel in de finale nadat er slechts vijf andere waren afgevallen in de twee halve finales van de afgelopen dagen. De gewone uitslag van de wedstrijd werd nog steeds enkel door een vakjury bepaald, maar voor de afvaardiging op het Songfestival werd een aparte stemming gehouden waarbij de kijkers konden sms’en. Als gastartiesten waren gala dragot en haar vader Robert opgetrommeld. dragot neemt over een goede drie weken deel aan Eurosong 2023.

De uitslag voor zover bekendgemaakt tijdens de finale vind je in onderstaande tabel terug. Albina & co werden bij de jury pas tweede, maar wonnen de beslissende televoting en zo het retourtje Liverpool. Elsa Lila won Festivali i Këngës voor de derde keer, na eerdere overwinningen in de edities van 1996 en 1997.

Deelnemer(s)NummerJuryPubliek
Enxhi NasufiBurrë
Erma MiciKozmosi i dashurisë
Fabian BashaNjë gotë
FifiStop
Urban BandNë çdo hap
2 FarmAtomike3
Rezarta SmajaN'Eden
Albina & Familja KelmendiDuje21
Sergio HajdiniVështirë
Rovena DiloMotit
Melodajna MancakuGjysma e zemrës sime
Gjergj KaçinariDje
Franc KoruniNë pritje
Petrit ÇarkaxhiuEmri yt mirësi
Elsa LilaEvita1
Gent HoxhaAjër
Evi ReçiMa kthe
Manjola NallbaniDua
LynxNëse ke besim
Alban Kondi & LoreMelodi
Vanesa SonoAroma jonë

Duje:

play

Advertentie