Albanië

ALBANIE

Deelnemers en songs ‘Festivali i Këngës 2017’ bekend

De Albanese omroep RTSH heeft de lijst met 22 kandidaten vrijgegeven die eind volgende maand deelnemen aan de 56e editie van het muziekfestival Festivali i Këngës.

Een vijfkoppige jury weerhield 22 songs uit een zeventigtal inzendingen, met een speciale aandacht voor de Albaneestalige songteksten. Op 21 en 22 december vinden twee halve finales plaats. Een nog te bepalen aantal artiesten stoot door naar de finale, op 23 december. De winnaar daarvan mag naar Lissabon, maar dat hoeft niet per se met het winnende FiK-liedje te zijn: het mag herwerkt worden, of er mag een compleet ander nummer worden gemaakt.

Het is nog niet bekend of de Albanese kijker iets in de pap te brokken zal hebben. Vorig jaar werd televoting opnieuw ingevoerd, maar telde die uiteindelijk enkel in de finale mee voor een dertiende van het eindtotaal. Bij de 22 kandidaten van dit jaar is er een oude songfestivalbekende die ook vorig jaar al opnieuw zijn kans maakte: Luis Ejlli, die in 2006 al deelnam voor zijn land, maar bleef steken in de halve finale. Datzelfde lot overkwam zangeres Lindita, die in Kiev rood licht kreeg op dinsdagavond met haar song World.

Het deelnemersveld vind je hieronder in de tabel terug. Alle 22 inzendingen zijn te beluisteren via het YouTubekanaal van omroep RTSH:

play
Deelnemer(s)Nummer
AkullthyesitDivorci
Artemisa MithiE dua botën
Bojken LakoSytë e shpirtit
David & Genc TukiqiTë pandarë
Denisa GjezoZemër ku je
Elton DedaFjalët
Endri & Stefi PriftiMesazh
Ergi BreguBum Bum
Eugent BushpepaMall
Evans RamaGjurmët
Na & Festina MejziniTjetër jetë
Inest NeziriPiedestal
Lorela SejdiniPritëm edhe pak
LynxVonë
Manjola NallbaniI njeti qiell
Mariza IkonomiUnë
Orgesa ZaimiNgrije Zërin
Redon MakashiEkzistoj
Rezarta Smaja & Luiz EjiliRa një yll
Tahir GjociOrë e ndaluar
Voltan ProdaniPse të desha
Xhesika PoloPërjetë

Advertentie