Armenië

ARMENIEEX-DEELNEMERS

Armenië – Eurovisiesterren jureren in voorronde

Volgende maand start de vernieuwde voorronde van de Armeense openbare omroep om een geschikte kandidaat te vinden voor het songfestival in Oekraïne volgend jaar. Er zijn nog enkele details vrijgegeven.

Eerder berichtten we al dat de Armenen een ambitieuze voorronde krijgen, met shows die volgende maand al beginnen in plaats van oktober, en die in totaal drie maanden televisie zullen opleveren. De voorronde heet Depi Evratesil en zal over vier nog concreet te maken stadia gehouden worden. Het is ook nog onbekend of de voorronde een artiest, een lied of beide zal opleveren.

Nu kennen we ook de namen van de juryleden die de aspirant-kandidaten zullen voorzien van de nodige feedback. Voor de gelegenheid werd een blik ex-deelnemers opengetrokken: Hayko (die in 2007 deelnam), Inga Arkashyan (2009 als lid van Inga & Anush en 2015 als lid van Genealogy), Anush zelf, Aram MP3 (2014), Essaï Altounian (2015 als lid van Genealogy) en Iveta Mukuchyan (2016, foto) zullen hun ongezouten mening geven over de prestaties van de deelnemers.

Mukuchyan werd afgelopen mei in Stockholm zevende in de finale met LoveWave, het op twee na beste songfestivalresultaat voor het voormalige Sovjetland.

Advertentie