Armenië

ARMENIEKIEV 2017

Armenië start in oktober met voorrondes

De Armeniërs zullen geweten hebben dat ze ook volgend jaar weer deelnemen aan het Eurovisiesongfestival. Na jaren van interne selecties worden voor volgend jaar alle registers opengetrokken. Er komen drie maanden aan voorrondes, die dit jaar nog op antenne gaan. (Foto: EBU)

De staatsomroep van het land maakte vandaag bekend dat er na jaren opnieuw een voorronde op televisie gebruikt zal worden om de geschikte kandidaat voor het songfestival te selecteren. Դեպի եվրատեսիլ of ‘Naar het songfestival’ is de naam van het nieuwe project, dat verschillende maanden in beslag zal nemen. In september worden er audities gehouden, maar de bedoeling is dat er tussen oktober en december dit jaar drie maanden lang liveshows op antenne gaan. Meer details over de inhoud van de shows werden nog niet vrijgegeven.

Iedereen die in Armenië woont of Armeense roots heeft en minstens zestien jaar oud is, mag zijn of haar kans wagen. Inschrijven kan vanaf 6 juli door een online formulier in te vullen dat op de officiële songfestivalwebsite van de omroep te vinden zal zijn. De officiële trailer van ‘Naar het songfestival’ ging vandaag in première:

play

 

Armenië neemt sinds 2006 deel aan het songfestival en hield in 2011 zijn laatste nationale finale. Sindsdien werd steevast intern gekozen. Zangeres Iveta Mukuchyan (foto), ook achter gesloten deuren aangeduid, pakte in mei dit jaar een zevende plek in de songfestivalfinale met LoveWave.

Advertentie