Armenië

ARMENIETEL AVIV 2019

Armeense Srbuk eerste naam voor Tel Aviv 2019

Geen voorronde dit jaar. Armenië maakte zonder inspraak van het publiek de keuze om Srbuhi Sargsyan, kortweg Srbuk, naar het Songfestival van volgend jaar te sturen. De verwachtingen zijn hooggespannen. Dit jaar bezorgde Sevak Armenië het slechtste resultaat ooit. Nu moet er weer gescoord worden.

De voorbije jaren werden er in de maanden september, oktober en november meestal de eerste namen van Songfestivalkandidaten gelost. Nu komt het allemaal trager op gang. Armenië is pas het eerste land om zijn artiest bekend te maken. Dat gebeurde tijdens het laatavondprogramma Lav yereko, Aram Mp3 (in 2014 de Armeense kandidaat) is een van de twee presentatoren. Het lied krijgen we op een later tijdstip te horen.

De jonge zangeres Srbuhi Sargsyan heeft net haar eerste single uit, Half a Godess. Dit jaar werd ze populair(der) in Armenië nadat ze vierde werd in The Voice of Ukraine. In X-Factor Armenië werd ze ooit tweede. Het is nog niet duidelijk of die debuutsingle de inzending voor het festival is.

play

Dikke buis in Lissabon 

In 2017 en 2018 kwam er met Depi Evratesil een Armeense voorronde. Eerste winnares Artsvik werd achttiende in Kiev. Dit jaar werd de voorronde ingekort en werd meteen de hele inzending gekozen. Het bleek geen succesformule. Sevak bezorgde Armenië een pijnlijke herhaling van het scenario van 2011: uitschakeling in de halve finale. Hij werd er vijftiende, het slechtste resultaat voor het land tot nu toe.

Advertentie