Armenië

ARMENIELISSABON 2018

Armeense voorronde ‘Depi Evratesil’ krijgt tweede kans

De Armeense kandidaat voor het songfestival in Portugal zal net als dit jaar gekozen worden via Depi Evratesil. De omroep voegt een belangrijke nieuwe regel toe aan de voorronde: de overgebleven kandidaten zingen meteen originele songs in de liveshows.

Depi Evratesil, een talentenjacht met verschillende audities, liveshows en andere eliminatierondes, werd dit jaar voor de eerste keer gelanceerd in Armenië. De televisieshow liep toen drie maanden. De duur lijkt nu ingekort te zijn want geïnteresseerde artiesten kunnen zich tot 15 december inschrijven. Iedereen in Armenië komt in aanmerking. Ook artiesten met Armeense roots die in het buitenland wonen, de Armeense diaspora dus, mogen kun kans wagen.

Het staat al vast dat er vier liveshows komen, dus de kans is groot dat alle andere eliminatierondes geschrapt worden. De deelnemers zingen in die uitzendingen meteen hun potentiële inzending voor Lissabon! In het eerste seizoen zongen de overgebleven kandidaten voortdurend covers en werd het songfestivalliedje van winnares Artsvik pas maanden later bekend gemaakt. Met Fly With Me werd ze uiteindelijk pas achttiende in de finale.

Omroep AMPTV communiceerde nog niet over de uitzenddata en we weten ook nog niet of Iveta Mukuchyan (2016), Aram MP3 (2014), Essaï Altounian (2015, met Genealogy) zussen Inga (2009 en in 2015 met Genealogy) en Anush Arshakyan (2009) en Hayko (2007) weer mogen mee bepalen wie Armenië mag vertegenwoordigen.

Այս եթերաշրջանում երգիչները կկարողանան ներկայանալ իրենց երգերով եւ հաղթելու պարագայում տվյալ ստեղծագործությունն էլ հնչեց…

Geplaatst door Depi Evratesil op vrijdag 27 oktober 2017

 

Advertentie