Armenië

ARMENIEKIEV 2017

Driemaandse voorronde gaat van start

Bij het begin van deze nieuwe maand start Armeense omroep AMPTV met een grootse voorronde, Depi Evratesil, om dé ultieme songfestivalkandidaat te vinden voor het festival van 2017. Ze geven zichzelf daar zo’n drie maanden de tijd voor. Wie eind december de show wint, mag naar Kiev! De kandidaten worden tijdens de verschillende selectierondes bijgestaan door een heleboel ex-kandidaten.

De voorronde is eigenlijk een talentenjacht die voor een groot stuk gebaseerd is op het populaire format van X-Factor. De deelnemers moeten zich door verschillende audities, liveshows en andere eliminatierondes worstelen. In totaal telt Depi Evratesil vier delen. De show is vanaf vandaag op de Armeense televisie te zien.

Bekende juryleden 

In de jury zetelen zes Armeense artiesten die in het verleden deelnamen aan het Eurovisiesongfestival. Iveta Mukuchyan (2016), Aram MP3 (2014), Essaï Altounian (2015, met Genealogy) zussen Inga (2009 en in 2015 met Genealogy) en Anush Arshakyan (2009) en Hayko (2007) mogen mee bepalen wie in 2017 Armenië mag vertegenwoordigen in Kiev. De juryleden gaan elk, zoals bij X-Factor, een paar kandidaten coachen.

Eind december bepalen zowel de juryleden als de mensen thuis wie de Armeense voorronde wint. Een liedje om mee naar Oekraïne te trekken zal naar alle waarschijnlijkheid pas later bekend gemaakt worden. De presentatie is in handen van Gohar Gasparayan (foto), zij is ook delegatieleidster op het songfestival. De omroep plaatste al een eerste teaser met daarin enkele audities op Youtube:

play

Armenië neemt sinds 2006 deel aan het songfestival en hield in 2011 zijn laatste nationale finale. Sindsdien werd steevast intern gekozen. Zangeres Iveta Mukuchyan, ook achter gesloten deuren aangeduid, pakte in mei dit jaar een zevende plek in de songfestivalfinale met LoveWave.

Advertentie