Armenië

ARMENIE

Armenië geeft voorronde ‘Depi Evratesil’ nieuwe kans

De Armeense inzending voor het Eurovisiesongfestival 2020 zal aangeduid worden via voorronde Depi Evratesil. Dat is een verrassing, want dit jaar werden zowel de artiest als het nummer intern gekozen. De ontknoping volgt op zaterdag 15 februari.

Srbuk werd vorig jaar in november aangekondigd als de Armeense kandidaat voor Tel Aviv. Armeense omroep AMPTV was zo de eerste om zijn naam bekend te maken. Ongeveer een jaar later is er opnieuw nieuws: hun voorronde keert terug. Depi Evratesil werd in 2017 en 2018 al gebruikt als voorronde voor het Songfestival.

Kandidaten brengen meteen hun liedjes

Het eerste seizoen van de show was een langgerekte talentenjacht, terwijl de kandidaten in 2018 meteen hun Songfestivalliedjes brachten. Die laatste formule zal ook in 2020 gebruikt worden. Tot eind december konden geïnteresseerden zich aanmelden om deel te nemen aan de nationale selectie van Armenië. In totaal ontving de omroep 53 inzendingen, 12 zijn weerhouden. Zaterdag 15 februari nemen die kandidaten het tegen elkaar op.

Zoals gezegd werd er voor het festival van 2019 een interne keuze gemaakt. Sbruk bracht in Tel Aviv Walking Out. De zangeres ging uiteindelijk naar huis met een op twee na laatste plaats in de tweede halve finale. Dat maakt dat Armenië het al drie jaar slecht doet op het Songfestival. De inzending van 2017 haalde nog de finale, maar Artsvik werd in Kiev pas achttiende.

Advertentie